Gode penge i at bekæmpe lus i hestebønner
Bekæmpelse af bedebladlus i hestebønner gav merudbytte på 25 hkg pr. hektar.

Man skal tage det alvorligt, hvis der er kraftige angreb af bedebladlus i hestebønner. Det har vi lært af årets forsøg«, siger Ghita Cordsen Nielsen.

Hun tilføjer, at det er første gang, at der er lavet landsforsøg med bekæmpelse af skadedyr i hestebønner i Danmark. Der blev i alt lavet seks forsøg. Tørken resulterede dog i lave udbytter og store variationer i forsøgene. Derfor var der kun fire af forsøgene, der kunne bruges.

»I et af forsøgene, som var placeret på Lolland, var der kraftige angreb af bedebladlus. Efter høst målte vi et merudbytte på 25 hkg pr. hektar ved at bekæmpe bedebladlus med Pirimor«, siger Ghita Cordsen Nielsen.

Hun tilføjer, at tørken formentlig har været med til at gøre udbyttetabet større, men at årets forsøg kan bruges til en anbefaling af at tage angreb af bedebladlus i hestebønner alvorligt.

Ikke kun bladlus

I forsøgene blev der også lavet forsøg med bekæmpelse af de øvrige skadedyr, som kan optræde i hestebønner, dvs. bladrandbiller og bønnefrøbiller.

»I år har flere landmænd oplevet relativt kraftige angreb af bladrandbiller. I forsøgene har der dog ikke været kraftige angreb. Derfor er der ikke opnået merudbytter ved bekæmpelse af bladrandbiller«, siger Ghita Cordsen Nielsen.

Hun tilføjer, at der efter høst blev fundet bønner, som var angrebet af bønnefrøbiller, dog ikke i et omfang, der krævede bekæmpelse.

Faktaboks

Hestebønner

  • I hestebønner skal man holde øje med bladrandbiller, bedebladlus og bønnefrøbiller.
  • Bønnefrøbiller er et nyt skadedyr, som breder sig i Danmark, og som man derfor skal være opmærksom på.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.