Gods investerer millionbeløb i gødningsblander

Overgaard Agro investerer i ny mekanisk blander.

Overgaard Agro, der holder til hos Overgaard Gods, har investeret i en ny mekanisk gødningsblander i millionklassen.

Blanderen gød Overgaard Agro i stand til at blande gødningen, så den har den optimale sammensætning i forhold til de jorder, afgrøder og vækster - eks. juletræer, kartofler til forskellige kornarter.

"Det har længe været en drøm fra vores side, at kunne tilbyde vores kunder i hele landet et bedre og mere fleksibelt gødningsprodukt, som konkret matcher deres specifikke behov," fortæller agrochef Lars Birch Kristensen fra Overgaard Agro.

Maskinen, der er sammensat af amerikanske og hollandske komponenter og er hentet i Holland, vejer, blander og pakker gødningen i storsække på 750 kg.

Overgaard Agro vil sælge et bredt udvalg af egne standardblandinger blandet på den nye maskine, ligesom de også tilbyder at blande på recept for deres kunder.

"Vi har fået kemiske analyser på vores standardblandinger og med godkendelse hos Natur og Erhvervsstyrelsen er vi nu klar til at tilbyde de nye gødninger til vores kunder. Derudover er vi i færd med at foretage spredetests på de forskellige blandinger, så vi kan dokumentere, at man sagtens kan få et godt resultat med mekanisk blandet gødninger, når bare man bruger råvarer af den rette kvalitet samt afvejer og blander disse ordentligt," lyder det fra firmaet.

Med fem lagre rundt om i Danmark er Overgaard Agro i stand til at levere deres mekanisk blandede kvalitetsgødning til kunder, uanset hvor i landet de befinder sig.

"Det meste gødning bruges fra marts til maj måned. Resten af året er det planen, at vi producerer gødningen på Overgaard Gods og så fordeler det ud på vores lagre rundt om i landet, så varen er let tilgængeligt, når der er behov for det," forklarer Lars Birch Kristensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.