Grænseværdi for neonicotinoid i honning rykkes tilbage

Større mængder af thiacloprid tillades fremover i honning.

EU's fødevareagentur EFSA bakker op om Tysklands forslag om at hæve grænseværdien for aktivstoffet thiacloprid i honning.

Det skriver EFSA på deres hjemmeside.

For at tage højde for restkoncentrationer, der kan være i honning, foreslog Tyskland at hæve grænseværdien fra 0,05 mg/kg til 0,2 mg/kg.

Grænsen har tidligere været 0,2 mg/kg - men blev sænket for få uger siden. Nu står den til at blive rykket tilbage til udgangspunktet. Tilsyneladende efter, man igen har kigget på dataene.

"EFSA konkluderer, at fastsættelsen af ​​en maksimalgrænseværdi på 0,15 eller 0,2 mg/kg for thiacloprid i honning ikke vil resultere i at forbrugereksponeringen overskrider de toksikologiske referenceværdier, og derfor er ikke sandsynligvis vil udgøre et problem for folkesundheden," skriver EFSA i deres indstilling.

Thiacloprid, et insekticid af neonicotinoid-typen, kan havne i honning via biernes færden i rapsmarker, hvor det bruges til insektbeskyttelse.

Redigeret 3. marts kl. 10.45: Tilføjet, at grænseværdien tidligere har været 0,2 mg/kg - og at den altså nu rykkes tilbage.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.