Græsprotein har potentiale til helt at ændre landskabet

Ugen På Spidsen: De senere år har man arbejdet hårdt på at få økonomi i græsprotein til foder til enmavede dyr som grise og kyllinger - og det er nu tæt på. Men potentialet i græsprotein til fødevarer er endnu større - ja måske endda kæmpestort, hvis græsset kan indgå i fødevarer, skriver ugens klummeskribent på Mark.

Hidtil har kløvergræs primært været dyrket på kvæggårde, hvor græsset kunne bruges til ensilage og køernes afgræsning. Eller hos økologer som havde brug for kløvergræsset som kvælstofmotor i sædskiftet.

Men tænk hvis der var lige så god økonomi i at dyrke kløvergræs som hvede og maltbyg - og at det kunne afsættes lige så let.

Ja, så kunne det hurtigt tage magten i afgrødevalget - og måske endda blive så populært og udbredt, at det helt vil kunne ændre afgrødesammensætningen og...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.