Hånd under hvedeprisen: Arabiske lande køber 1 mio. ton hvede
Egypten har købt stor mængde hvede, og Saudi Arabien afventer tilbud.

I fredags udsendte USDA den månedlige WASDE-afgrøderapport, og her gav udsigten til lidt større amerikansk produktion, primært af vinterhvede, et lille fald til hvedeprisen efterfølgende.

To store arabiske lande er imidlertid på storindkøb af hvede, og det kan holde hånden under hvedeprisen i dag, fortæller Jyske Markets.   

Egypten købte således lørdag 240.000 tons russisk og 120.000 tons rumænsk hvede til levering 10.-20. juli. Priserne er på mellem 204-206,45 US-dollars pr. ton (1.353-1.369 danske kr. pr. ton) incl. fragt. De franske bud var også denne gang langt fra at være konkurrencedygtige, med priser der var omkring 10 US-dollars pr. ton (66 danske kr.) over de vindende bud.

I dag ventes resultatet af fredagens Saudi Arabiske invitation til afgivelse af tilbud. Araberne søger 770.000 ton hvede til levering efter høst.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.