Halvlunken weekend med både byger og sol

Det sydlige Danmark kan få en ordentlig skylle fredag eftermiddag som optakt til middelmådig weekendvejr.

Weekenden kommer ikke til at skrive vejrhistorie. Hverken med bragende sol eller tung sommerregn.
Derimod venter der nogle halvlunkne dage med en blanding af byger, lidt solskin og temperaturer omkring de 20 grader.

Søndagen bliver den flotteste dag, hvis det er klassisk sommervejr, man håber på.

"På bagsiden af en varmefront fra sydvest bevæger lun luft sig søndag ind over Danmark," siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

"Det bliver mellem 20 og 25 grader varmt. Der kan komme enkelte byger rundt om i landet, mens hvis vi er heldige, så holder det tørt," siger han.

Fredagen starter pænt ud med solskin hist og her, men efterhånden får skyerne overtaget. I den sydlige del af Danmark vil eftermiddagen muligvis byde på en ordentlig bunke regn.

"Der kommer regn og byger ind fra vest og sydvest. Og det kan især i den sydlige del af landet give kraftig regn og måske også torden," siger meteorologen.

Senere sætter de våde skyer kurs østover.

Sidst på natten eller i morgen tidlig kan der falde regn på Sjælland og på Lolland-Falster.
Lørdag bliver det især omkring hovedstadsområdet nogenlunde varmt med op til 22 grader, og solen vil også vise sig frem i de fleste egne.

"Nogle steder i Jylland vil måske ikke få så meget sol," lyder det dog fra Dan Nilsvall.

I Nordjylland skal sommerens mange turister forberede sig på kraftige vindstød i løbet af lørdagen - men som dagen skrider frem, drejer vinden mod vest og aftager til svag eller jævn vind.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.