Hindbær på friland har bøvl med det våde vejr

Hindbærhøsten er godt i gang, dog har dem på friland været ramt af dårligt vejr.

Mens jordbærplantagerne bliver mere og mere tømt ud, er det nu i stedet blevet tid til at høste hindbær.

En meget stor del af de danske hindbær bliver dyrket i potter og tunneller, men der er stadig en mindre del på friland.

"De egentlige frilandshindbær er godt i gang, men dem der står på friland har dog bøvl med vejret. Lange perioder med fugt går ud over holdbarheden, bærrene får faktisk gråskimmel ligesom jordbær også kan få", siger Dan Haunstrup Christensen, jordbær- og hindbærkonsulent i HortiAdvice.

Rigtig mange hindbær står netop i tunneller, fordi de er skrøbelige i det til tider hårde sommervejr med blæst og regn. Her klarer de sig til gengæld også godt.

"De klarer sig bedre i tunneller, og igen endnu bedre i potterne. Sæsonen er startet for dem, og den rækker sig egentlig over en lang periode ind i efteråret. Men det er bare med at spise løs af de danske hindbær. De er bedst her i sommeren, mens der stadig er lange dage og solskin - man kan godt smage, at et hindbær fra november ikke er helt lige så godt", siger Dan Haunstrup Christensen.

Selvom jordbærsæsonen ligeså stille rinder ud, siger konsulenten, at jordbær på friland vil holde et par uger endnu. Især i Nordjylland går vi helt ind i augsut, før der ikke er flere, forklarer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.