Kamp om jorden i USA: Tre farmere er bedre sammen end hver for sig

Ugen På Spidsen: I det nordlige Oregon driver tre landmænd og samarbejdspartnere højt specialiserede planteavlsbrug med fokus på henholdsvis frøgræs, kartofler og vinterhvede. Efter det seneste opkøb driver de tilsammen 5.580 hektar, og det en kæmpe fordel i et område, der er kendetegnet ved mange store ejendomme, hvor der i den grad er kamp om jorden, skriver ugens klummeskribent på Mark.

Det er ganske overvældende at køre i ørkenlandskabet langs Columbia-River i det nordlige Oregon og konstatere, at der foran sig pludselig rejser sig et kæmpe plateau med tusindvis af pivot-vandere og højproduktivt landbrug.

I dette område har tre familier gennem tre generationer på særlig vis samarbejdet om at drive landbrug. Faktisk er det imponerende, hvad de har skabt sammen og hver for sig.

Det, der startede som et samarbejde mellem Cliff Bracher og Phil og Mike Hawman, har...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.