Kendt svampemiddel bliver forbudt - 2019 er sidste sæson
Der bliver forbud mod opbevaring og anvendelse af propiconazol-produkter senest 19. marts 2020.

Der er nu fastsat en dato for endelig udfasning af triazolet propiconazol i EU.

Vækstsæson 2019 bliver sidste sæson for brug af midler med aktivstoffet propiconazol, der bl.a. indgår i svampemidlerne Bumper og Armure.

Der bliver forbud mod opbevaring og anvendelse af propiconazol-produkter senest 19. marts 2020, det vil sige at 2019 er sidste vækstsæson, hvor produkterne kan anvendes.

Miljøstyrelsen fastsætter den nøjagtige dato, men da 19. marts 2020 er den seneste dato, står det derfor allerede nu klart, at midler med propiconazol ikke må anvendes i vækstsæsonen 2020.

Vær derfor opmærksom på ikke at hjemkøbe mere af de berørte produkter, end der kan bruges i vækstsæsonen 2019 - samt at opbruge allerede indkøbte midler med aktivstoffet propiconazol.

Kilde: Seges

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.