Konflikt ændret til samarbejde
Frøsektionen har succes med at samarbejde med myndigheder og tror på mere egenkontrol.

For år tilbage lå frøavlerne nærmest i krig med myndighederne. I dag er der tale om et forbilledligt samarbejde, der giver begge parter fordele.

Det kunne Thor G. Kofoed berette ved årsmødet i Landbrug & Fødevarers frøssektion onsdag eftermiddag.

»Der er en åbenhed fra begge sider, som jeg aldrig havde turdet drømme om for fem år siden. Vi bruger hinanden på den positive måde. De trækker på erhvervets faglige viden, og vi behøver ikke slås for at få småfejl ændret,« siger Thor G. Kofoed.

En af succeserne er privatisering af sortsafprøvningen i forbindelse med, at man har etableret Tystoftefonden.Opgaven lå tidligere i Fødevareministeriet.TystofteFonden fik 1. juli overdraget alle opgaver fra staten, og det er gået over al forventning.

»Der er et pænt overskud, visse priser er sænket med over 20 procent, og TystofteFonden har ikke mistet kunder ved første årsskifte,« siger han,

Han mener, at både frøsektionen og NaturErhvervstyrelsen har rykket sig, og at det derfor er blevet muligt at finde nye, gode løsninger.

»Det gode samarbejde, vi har med NaturErhvervstyrelsen, fungerer faktisk som en drøm, som jeg ville ønske kunne udbredes til rigtig mange andre statslige kontrolområder over for landbruget,« siger han.

Helt konkret vil han arbejde for at privatisere certificeringen af frø.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.