LMO: Godt glyphosat ikke forbydes

Efter onsdagens afstemning i Europa-Parlamentet tyder alt på, at aktivstoffet glyphosat får forlænget sin godkendelse i EU i syv år. Dermed undgås et frygtet forbud

Chef for Planteavl i LMO, Lars-Ejler Hansen, glæder sig over at glyphosat ikke forbydes.

"Det er afgjort godt for dansk landbrug, at landmændene fortsat kan bruge Roundup. Det er et godt og effektivt middel, og landmændene ville have svært ved at undvære det, vurderer, Lars-Ejler Hansen.

Op til afstemningen i Europa-Parlamentet har der i forskerverdenen kørt en massiv debat om glyphosat. EU's fødevaresikkerhedsorgan EFSA har frikendt glyphosat for enhver kræftmistanke, og det underbygger ifølge Lars-Ejler Hansen den miljøprofil, som Roundup er kendt for.

"Midlet binder sig hurtigt til jorden, hvilken normalt betyder en minimal risiko for udvaskning til grundvandet. Det er i mange undersøgelser påvist, at Roundup har en meget lav giftighed over for mennesker, dyr og insekter, idet aktivstoffet glyphosat blokerer en gruppe aminosyrer, som kun findes i plante, siger Lars Ejler Hansen.

Landmænd bruger især Roundup i stubben efter høst for at bekæmpe græsukrudt; primært arten kvik. Plantechefen vurderer, at der p.t. ikke er andre kemiske bekæmpelsesmuligheder.

Europa-Parlamentet vedtog en resolution onsdag 13. april. Den endelige afgørelse om glyphosat træffes 18. maj.

Faktaboks

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.