Mark: ECB holder renten på nuværende niveau
Den Europæiske Centralbank holder helt som forventet renten på det samme niveau.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura.

Helt som forventet holdt den europæiske centralbankchef, Mario Draghi, snuden i sporet og holdt i går renterne uændret.

På det efterfølgende pressemøde var Draghi meget præcis og endnu en gang bekræftede han at ECB ville holde renten på ”nuværende niveau eller lavere” det næste års tid.

Tyskland er en kraftig motor der hiver inflationen op

ECB´s væsentligste nøgletal i forhold til at bestemme pengepolitikken i Europa er inflationen. Og netop inflationen kommer der tal for april i eftermiddag, her ventes det igen i april at nærme sig ECB´s målsætning på 2 % som tilfældet var i februar. Helt nøjagtig ventes der 1,8 %, hvor vi marts oplevede 1,5 %. Og allerede i går lagde Tyskland for, hvor priserne i april steg 2 %, hvilket er en god indikation på hvad vi kan forvente fra eurozonen i dag.

Tysklands økonomi udgør ca. 29 % af eurozonen samlede økonomi, hvorfor udviklingen i Tyskland ikke er uvæsentlig.

Renteforhøjelse ikke lige om hjørnet

Uagtet at inflationen nærmer sig ECB målsætning, indikerede Mario Draghi i går at ECB ikke vil eksperimentere med pengepolitikken, hvilket alt andet lige er klogt, da man nu endelig så småt har fået rigtig gang i opsvinget.

Vores forventning er stadigvæk at ECB tidligst piller ved renterne i andet halvår af 2018, hvorfor vi stadig kan forvente lave renter på vores korte lån. Til gengæld regner vi med snart at få en køreplan fra ECB, på hvordan udfasningen af deres igangværende opkøbsprogram vil se ud.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.