Officielt: Bayer køber Monsanto - ny kemigigant er født
Nu er en aftale underskrevet, og et af verdens største landbrugsselskaber ser dagens lys.

Den tyske kemigigant Bayer køber den amerikanske såsæds- og kemigigant Monsanto.

Det står nu helt klart, efter at de to selskaber i dag har oplyst, at de har underskrevet en aftale, som betyder, at Bayer køber Monsanto for 128 US-dollars pr. aktie. Betalingen sker i kontanter, hedder det i en meddelelse på Bayers hjemmeside.

Den fastlagte pris betyder, at Monsantos aktionærer får en gevinst på 44 procent i forhold til kursen 9. maj 2016, da Bayer fremsatte det nu endelige tilbud.

Dermed ser en af verdens absolut største firmaer inden for landbruget dagens lys. Begge selskaber er kendt for at udvikle og  sælge planteværnsmidler, men Monsanto har efterhånden også opbygget en betydelig forretning inden for såsæd.

Hvem køber hvem af kemikæmperne? Fredag 9. september 2016 · 00:00

Handelen har været rygtet længe, og parterne er altså nu blevet enige. Det vurderes, at opkøbet vil tilføre det nye selskab synergier årligt for en værdi af 1,5 mia. US-dollars, svarende til ca. 10 mia. danske kr.

Før kæmpehandelen kan gennemføres , skal den først godkendes af de relevante myndigheder.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.