Pas på med at dødsdømme vinterramt raps - der skal meget til før omsåning

Ugen På Spidsen: Afgrøderne ser ikke alt for godt ud mange steder efter vinteren. Men selvom rapsen ser vissen ud oven over jorden, kan der sagtens være masser af liv i roden - og så skyder den igen, når forårsvarmen kommer. Men der er selvfølgelig undtagelser, blandt andet hvis rapsen har stået i vandlidende jord eller har kålbrok, skriver ugens klummeskribent på Mark.

Vinterafgrøderne ser ikke godt ud derude lige nu efter et vådt efterår og vinter - og en kold januar. Vandet står højt mange steder, og der er stadig pletter med vand på mange marker.

Og der hvor der ikke står vand, har der måske gjort det - eller også skyldes de mange dårlige pletter en sen og ringe etablering i efteråret i et for vådt såbed. 

Mange trak nemlig såningen i efteråret for at undgå at opformere for meget græsukrudt - men det var ikke et særlig...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.