Stort hvedeland får dunk i hovedet - laveste produktion i ti år
National Australia Bank har nedjusteret estimatet for kommende hvedehøst i Australien.

De australske hvededyrkere har indtil nu været igennem en tørkeplaget dyrkningsssæson, og det har gentagne gange fået diverse analytikere til at nedjustere estimatet for ny høst bid for bid.

Enkelte analysebureauer er endda senest gået så langt som at estimere en ny høst på helt ned mod 18 mio. ton hvede mod rekordhøje 35 mio. i sidste sæson.

Imidlertid har også landets egne eksperter i National Australia Bank nu tilsluttet sig de mørke udsigter næsten helt og fuldt.

National Australia Bank har her til morgen sænket forventningerne til den australske hvedeproduktion for kommende høst til blot 18,7 mio. tons mod et estimat på fra 20,1 mio. tons i sidste måned, refererer Jyske Markets.

Det er et godt stykke  under det amerikanske landbrugsministerium, USDA’s estimat som i torsdags blev sænket med 1 mio. tons til 21,5 mio. tons. Indfries National Australia Banks estimat vil det være det laveste niveau i et årti, ifølge Jyske Markets.

Med en overraskende stigning i hvedeprisen - muligvis på grund af opkøb af fonde - i Chicago fredag, dagens melding fra Australien plus en lettere styrket dollar ventes  Matif-hveden i dag at stige.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.