Styrelse anbefaler at søge arealstøtte tidligt: Der vil ske fejl
NaturErhvervstyrelsen anbefaler landmænd og deres rådgivere om at gå tidligt i gang med ansøgningen i år. Umuligt at undgå, at der er fejl i systemerne, siger styrelsen.

Som et af de første lande i EU har NaturErhvervstyrelsen netop åbnet  for årets ansøgning til arealstøtten under EU’s nye regler for grundbetaling og grøn støtte. 

Sidste frist for indsendelse af ansøgning er 21. april.

”Mit vigtigste råd er, at man går tidligt i gang med sin ansøgning i år. Det gælder om hurtigst muligt at få en aftale med sin konsulent eller selv sætte sig ind i de nye støtteregler. Vores folk står selvfølgelig også klar til at hjælpe, hvis man er i tvivl om, hvad de nye regler går ud på,” siger EU-direktør Sarah Børner.

Hun fortæller, at styrelsen er glade for, at landmænd og konsulenter i november testede systemet. De har givet input til forbedringer i systemet. Trods test vil der kunne forekomme fejl, siger hun dog.

"Vi er klar over, at der formentlig vil forekomme fejl i løbet af ansøgningsrunden. Det er ikke menneskeligt muligt at gennemtænke alle de situationer, som der findes i det virkelige liv. Vores primære fokus de næste par måneder er, at Tast selv-service og Internet Markkort kører stabilt og at rette eventuelle fejl hurtigt og effektivt,” siger Sarah Børner.

Som følge af de nye støtteregler er der sket ændringer i Internet Markkort og i fællesskemaet. Men både kortet og skemaet bygger videre på det system, som landmænd og konsulenter har brugt de sidste par år.

Landmænd og konsulenter kan læse om de nye regler i vejledninger og fakta-ark, som ligger på styrelsens hjemmeside. Her finder man også brugerguides til Internet Markkort og Fællesskema 2015.

Svartider fastholdes fra 2014

I ansøgningsrunden 2014 havde Tast selv-service generelt tilfredsstillende svartider, mener Styrelsen. Styrelsen har i 2015 sat de samme måltal for svartiderne som i 2014.

”Det er ambitiøse mål, da der er lagt en hel del nye funktioner ind i systemet. Men vi mener absolut, at det er realistisk."

"Vi overvåger systemerne, så vi kan gribe hurtigt ind, hvis der opstår ustabilitet,” siger Sarah Børner.

 

Emneord landbrugsstøtte, eu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.