Torup Bakkegård vandt i løgkonkurrencen
Avlerforeningen af Danske Spiseløg har kåret Claus B. Jakobsen som årets løgavler.

Claus B. Jakobsen, Torup Bakkegård & Orelund ved Assens, vandt titlen som Årets Løgavler ved avlerforeningens årsmøde.

"Vindermarken, som var med frisk jord, har hele tiden groet godt," konstaterer Claus B. Jakobsen, der vinder prisen for anden gang i konkurrencens 10 år.

"Vi har også sørget for, at løgene fik det vand, de skulle bruge. Men det hele gik bare så langsomt på grund af vejret, og først helt henne til juli blev vejret fornuftigt, så væksten rigtigt kunne komme i gang."

Til trods for en sen høst og en besværlig og langtrukken hjemkørsel af løgene er resultatet blevet meget tilfredsstillende.

Claus B. Jacobsen, som har mere end 20 års erfaring som løgproducent, har 130 hektar med løg, hvoraf de cirka 25 procent er rødløg. Vindermarken var med sorten Armstrong fra Bejo.

Han har de største løgMark Onsdag 27. januar 2016 · 10:10

Claus B. Jacobsen vandt med 77,6 ton løg pr hektar, hvilket ikke var det højeste udbytte, men på grund af en bedre kvalitet vandt han konkurrencen foran Jens Kristian Kjeldahl, Samsø, som høstede 78,7 ton løg. Udover hæderen modtog Claus B. Jacobsen en check på 8.000 kroner samt blomster og en vandrepokal.

 

 

 

Faktaboks

Avlerforeningen af Danske Spiseløg kårede tirsdag den 26. januar 2016 løgavlerne på foreningens årsmøde, som blev holdt i Vejle.

Konkurrencen Årets Løgavler er sponseret af SeedCom, Hazera, Olssons Frö og Weibulls Horto.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.