Velkendt svampemiddel godkendt til hestebønner
Folicur Expert har fået en minor use godkendelse i hestebønner.

Miljøstyrelsen har netop godkendt svampemidlet Folicur Expert til brug i den fremstormende afgrøde hestebønne, der i år dyrkes på 24.000 hektar.

Godkendelsen er en såkaldt minor use tilladelse, det vil sige at afgrøden ikke står på etiketten og anvendelsen sker på brugernes eget ansvar. Der må maksimalt anvendes 1,56 liter Folicur Expert  pr.hektar i hestebønner med enten en eller to behandlinger indtil stadie 71.
 
Folicur Expert markedsføres af Bayer, der med hensyn til effekt henviser til Landsforsøgene 2017, hvor Folicur Xpert kom bedst ud både med brutto- og nettomerudbytte.

Bedste løsning var to  behandlinger med 0,5 liter pr. hektar første gang anvendt i stadie 61 og fulgt op 14 dage senere. Her blev opnået et merudbytte på 5,9 hkg pr. hektar i gennemsnit af fire forsøg.

Sygdomme i hestebønne skal bekæmpes - men sentMark Fredag 10. november 2017 · 08:05

I et forsøg fra 2017 med svagt angreb var der tilsvarende højere merudbytte for at anvende Folicur Xpert med et bruttomerudbytte på 4,1 hkg pr. hektar ved en split-behandling med 2 x 0,5 liter pr. hektar.

Folicur Xpert indeholder de to velkendte aktivstoffer Prothioconazol og Tebuconazole, og samlet beskytter de mod både chokoladeplet og rust, som hvert år optræder i hestebønner, fremhæver Bayer.

"Arealet med hestebønner i Danmark er kraftigt stigende. Og interessen for at optimere udbytte i hestebønner er ligeledes stigende, hvorfor det er glædeligt at Folicur Xpert nu har fået en minor use godkendelse", siger Klaus Nielsen, campaign manager nordic, Bayer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.