Vi har skårlagt engrapgræs - høster om en uges tid
Hos Anders Falk Rasmussener de første marker med engrapgræs er skårlagt. Ellers står den på de afsluttende sprøjtninger i byg, ærter og spinat.

Afgrøderne står generelt rigtig godt. Hvedeaksene er flotte, spinaten har rettet sig på de stiveste pletter, og ærterne sætter mange bælge«, fortæller Anders Falk Rasmussen.

Eneste bekymring frem mod høst er derfor en mark med anden års rødsvingel. Den har formentlig har taget skade af frosten, og står derfor tyndt. Det har givet gode betingelser for væselhale. Derfor er dele af marken slået af med brakpudser og buskrydder. De øvrige frøgræsmarker står godt.

Tirsdag og onsdag aften skårlagde han to marker med i alt 10 hektar Balin engrapgræs.

»På første års marken gik det fint, men på tredjeårsmarken lå græsset som uglet morgenhår. Det blev derfor ikke klippet så pænt«, siger Anders Falk Rasmussen.

Han regner med, at høste Balin engrapgræsset om en uge. Derudover har han en kortstrået sort, som er klar lidt senere, mens rødsvinglen formentlig er klar til høst midt i juli.

Få sprøjtninger tilbage

»Jeg sprøjtede hveden sidste gang mod svampesygdomme i sidste weekend. Jeg mangler derfor kun en enkelt svampesprøjtning i vårbyggen, så er vi færdige med at sprøjte korn, med mindre der kommer bladlus«, siger Anders Falk Rasmussen.

Han er forberedt på at skulle sprøjte ærterne mod svampesygdomme to gange. Derudover skal spinaten formentlig sprøjtes endnu to gange mod svampesygdomme. Dermed får spinaten fire behandlinger mod svampe.

Faktaboks

Udfordring her & Nu

  • Flyvehavre: Vi går anden omgang og luger flyvehavre. Vi har 30 hektar, hvor vi efterhånden er ved at få bugt med dem. I år har vi dog set flyvehavre på en mark, hvor vi aldrig har set det før. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Men det står i selve kornrækkerne.
  • Klar til høst: Med et par uger til frøhøst rengør vi lagrene, så alt er klar i god tid inden høst.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.