Økolog effektiviserer radrensningen
Med nyt udstyr kan økolog Henrik Christensen radrense helt tæt på kornrækkerne.

»Som økolog er det vigtigt at opnå så høj bekæmpelsesprocent, som overhovedet muligt, og jo højere præcision, jo tættere på kornrækken kan jeg rense ukrudtet væk«.

Sådan fortæller økolog Henrik Christensen om sin nyeste investering: Aktiv redskabsstyring til radrenseren, hvilket gør ham i stand til at rense tre til fire centimeter fra rækkerne med korn.

True Tracker-systemet fra Trimble kører efter RTK-signaler med en præcision på to centimeter. Og da systemet aktivt styrer selve radrenseren, holder redskabet sig snorlige, selvom traktoren skulle ramme ujævnheder og kortvarigt afvige fra sit spor.

Det kræver dog, at såningen udføres lige så præcist, og derfor benytter Henrik Christensen også True Tracker på såmaskinen. Forud har han kørt med en gps-styret plov, så også furerne ligger snorlige i præcis samme retninig, som marken skal tilsås.

Fremfor at bredså kløver, benytter Henrik Christensen sig også af præcisionen fra det nyindkøbte Trimble-udstyr til at så kløvergræs mellem kornrækkerne, efter han har renset. I det hele taget bliver mange ting mere effektivt«, mener han.

»Vi kører med faste kørespor med ni meter imellem – også med mejetærsker og gyllevogn – så uanset hvad vi laver, er der helt styr på sporene. Og den præcision, vi nu har investeret i, vil gøre hele arbejdet mere effektivt«.

I Danmark er det virksomheden Geoteam, der forhandler produkter fra Trimble.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.