Østrigsk flagskib skruer op for kapacitet og foderkvalitet

Østrigske Pöttinger er klar med en ny generation af Jumbo snittervognene. De nye Jumbo’er i 7000-serien er til traktorer fra 200 til 500 hestekræfter.

Når østrigske Pöttinger vælger at lancere et nyt flagskib inden for snittervognene, skal der noget særligt til. På den nye Pöttinger Jumbo 7000-serie er alle centrale komponenter konstrueret på ny.  Den byder samtidig på flere nye patenter, og også rent visuelt har den fået en ansigtsløftning.

”Den nye store Jumbo er designet til traktorer fra 200 til 500 hestekræfter. Den er dermed den første snittervogn, der vover sig i nærheden af den magiske effektgrænse på 500 hestekræfter og når flowet på en selvkørende finsnitter”, siger Pöttingers danske salgschef, Lars Andreasen. 

Til at sikre et rent foder sørger en syvrækket, styret pendul-pickup med en arbejdsbredde på 2.300 mm for maksimal kapacitet og en ren foderopsamling. Pick-uppens nye hydraulisk regulerbare drev tilpasser automatisk omdrejningstallet til kørehastigheden. Foderet klemmes ikke i stykker i længderetningen, og resultatet er ifølge producenten en perfekt snitkvalitet. 

Hurtig aflæsning

Pick-uppen har højderegulering som standard, hvilket holder det store åbningstværsnit mellem pick-up og trækstang konstant og sikrer et maksimalt flow under opsamlingen. En ekstra rulle bag pick-up - som er ekstraudstyr - forhindrer, at hjulene synker ned i traktorsporene og giver bedre bevægelighed og bedre konturtilpasning. 


Med det kortsnittende snittesystem Powercut med 48 asymmetrisk placerede knive og en teoretisk snitlængde på 34 mm opnås ifølge Pöttinger den højeste foderkvalitet. 75 procent af rotorbredden er udstyret med en ny, slidstærk stål, som giver mere slidstyrke og angiveligt en 25 procent længere levetid.
Med det nye drevkoncept til aflæsning er aflæsningsydelsen med 210 kW øget med en tredjedel: Aflæsningstiden er nede på ca. et minut. Den bevægelige frontplade giver en mervolumen på 4,3 kubikmeter ved samme vognlængde. Snittervognen bliver dermed mere kompakt og manøvredygtig.

Den patenterede, intelligent styrede frontplade muliggør ifølge Pöttinger en unik læsnings- og aflæsningsstrategi. Den fås som tilvalg og har med sin længde på 830 mm en meget stor frontklap foroven. Den intelligente frontplade er konstrueret med en ekstra kraftmålingsbolt, som muliggør et nyt styringskoncept. Derfor er det muligt at opnå lastværdier på op til 400 kg pr. kubikmeter afhængigt af tørstofprocent. 

Til læsning kan der vælges mellem tre foruddefinerede indstillinger, som dækker fra lette laster over mellem komprimering til høj komprimering. Det gør det muligt at tilpasse til forskellige typer af foder, tørstofprocent og fyldegrad. Derudover sikrer to to-trinsmotorer – monteret i begge sider – og en patenteret boost-funktion en maksimal aflæsningsydelse.

Vend knivene

Endnu en fordel ved brugen som transportvogn fås ved at afmontere pick-uppen. Derved reduceres vognens vægt med 520 kg, og pick-uppen beskyttes mod skader. Den afmonterede pick-up option kan fås som tilvalg.

Endelig, med Easy Move knivbjælken, som kan svinges ud, er det meningen, at skift eller vending af knivene bliver nem. Og netop at vende i stedet for at skifte er ideen bag Twin Blade vendeknive. Man behøver ikke slibe eller have et ekstra knivsæt med – man vender dem blot. Knivsliberenheden Autocut gør det muligt at slibe knivene fuldautomatisk, direkte på snittervognen. 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.