Agco-traktorer vandt specialudbud fra Forsvaret – udstyres bl.a. med radarteknologi
Fire special-tilrettede Valtra-traktorer skal nu gøre tjeneste i Forsvaret.

Valtra går bogstavelig talt ind i Forsvaret. Fire traktorer, som er blevet tilpasset vidt forskellige specialopgaver skal nemlig nu i tjeneste og løse opgaver på Fanø, Grønland og i Thy. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Valtra Danmark i forbindelse med, at Agco Danmark har vundet et udbud med levering af fire traktorer til Forsvaret.

Det er traktoren, der er leveret til Fanø, der har fået den største overhaling, inden den skal fungere som redningsfartøj både til havs og på land.

På grund af øens størrelse og placering er der nemlig ikke mulighed for andre redningskøretøjer.  

”Vi har fået monteret en maritim radar til at lokalisere skibe i området. Derudover er der et infrarødt varmesøgende kamera til at søge på landjorden efter forulykkede mennesker, dyr eller køretøjer. Og der er monteret en søgeprojektør på toppen til at eftersøge forliste både, køretøjer eller andre objekter,” fortæller Michael Enok, seniorsergent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, der har stået for indkøbet af forsvarets nye traktorer.

Skippet 2.500 km afsted

Over sommeren er en N154 blevet sendt med forsyningsskib mod Forsvarets arktiske kommando ved Mestervig i Østgrønland.

Her er traktoren gjort klar til at kunne køre udføre diverse opgaver i kulde og sne.

”Traktoren erstatter et multikøretøj. Vi har brug for en kombination af mange maskiner, der både kan grave, løfte og trække. Det kan en traktor. Generelt er en traktor mere anvendelig og har flere muligheder med sin hydraulik og løsninger med forskellige redskaber,” fortæller Michael Enok fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, der måske lidt overraskende kan fortælle, at den ikke skal rydde sne.

”Vi har brug for traktoren til at trække en vogn til forskelligt ad hoc arbejde. Vi har fået monteret specielle vinterdæk, fordi den primært skal køre i sne. Og så har den fået en vinterpakke med ekstra kabinevarme og elruder,” fortæller han.  

Med projektør i havet

På Thorup Strand og Vorupør skal to nye Valtra T254 bruge sine 250 hestekræfter på at trække kystredningstjenestens både op af vandet og igennem sandet.

Traktorerne er i øvrigt gjort klar til at kunne køre i vand op til en meter uden at tage vand ind og klare bølger på 1,40 meter.

For at have gode lysforhold er de i øvrigt udstyret med søgeprojektører til arbejde om natten og tidligt på morgenen. Traktoren ved Thorup Strand har også fået en stor bagplade, der skal sikre den mod jetbølger, der kommer tilbage mod land, når bådene sejler ud.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.