Amazone varsler større bredder på ny enkornssåmaskine

Amazone åbner en ny serie enkornssåmaskiner, Amazone Precea, der på sigt kommer med 12 rækker.

Amazone, der i forvejen råder over majssåmaskinen EDX til høj kapacitet, tager på Agritechnica hul på en helt ny serie enkornssåmaskiner, kaldet Amazone Precea.

På standen står således en Precea 4500-2CC Super i fire meters arbejdsbredde samt en tilsvarende tremeters med henholdsvis seks og fire såsædsbeholdere. Gødningstanken på den fire meters er på 1.250 liter, og hver såsædsbeholder rummer 55 liter. Rækkeafstanden kan indstilles fra 45 til 80 centimeter.

»Som den står her, må vi jo erkende, at den ikke er så interessant for så mange danske landmænd med den begrænsede arbejdsbredde, men inden for få år vil vi se større bredder og op til 12 rækker«, siger Anders Clemmensen fra den danske Amazone-importør, Brøns Maskinforretning.

Når Amazone har sat sig for at udvikle en ny serie enkornssåmaskiner, skyldes det, at man havde behov for noget, der kan så andet end majs, såsom roer, raps og lignende.

»Det er en helt ny konstruktion, kraftig og meget enkel«, siger Anders Clemmensen.

Forrest er der et dobbelt skiveskær fulgt af såskæret. I et nyt højtrykssystem blæses majsen ind på selve skiven og ned i et rør, hvor den skydes ned i jorden. Det er konstrueret, så der ikke er pakninger eller andet, der kan slides.

Anders Clemmensen regner med, at der til foråret kommer enkelte eksemplarer til Danmark.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.