Bredal bygger avanceret testcenter

Bredals nye testcenter på 3.000 kvadratmeter får plads til at teste spredebilledet på selv de største gødningsspredere samt kommende generationer af produkter.

Bredal er i gang med at investere i et nyt anlæg til test af kalk- og gødningsspredere ved siden af virksomhedens domicil i Vejle. Det nye testcenter, som bliver på 3.000 kvadratmeter, skal byde på den seneste teknologi og er et led i Bredals fremtidige produktudvikling. Selve testhallen får en bredde på 70 meter, og dermed bliver der plads til at teste spredebilledet på selv de største gødningsspredere samt kommende generationer af produkter.

Investeringen er på et tocifret millionbeløb, og testcentret bliver angiveligt det mest moderne i branchen og blandt de største af sin art. Det forventes klar til brug næste sommer.

»Vi har fået muligheden for at udvikle det mest moderne testanlæg inden for landbrugsområdet, og det ruster os godt til fremtiden. Målet er også at yde den bedst mulige rådgivning til landmændene, så de kan optimere spredningen af de forskellige gødningstyper og kvaliteter samt skabe rammerne for udvikling af nye generationer af vores kalk- og gødningsspredere«, siger Anders Buhl, direktør i Bredal i en pressemeddelelse.

Selve testfladen bliver én stor rist på 70 x 40 meter med mulighed for en fremtidig udbygning på 2 x 6 meter i bredden, således der opnås en total spredebredde på i alt 82 meter.

Spredearealet inddeles i en række små zoner, hvor gødningen opsamles i testbakker. Indsamlingen og vejningen bliver meget præcis og sker helt automatisk, og ud fra måledata dannes blandt andet tredimensionelle computerbilleder af spredemønstrene. Testudstyret bliver angiveligt markedets mest avancerede og udvikles i samarbejde med eksterne eksperter.

Testfaciliteterne skal bruges til løbende at teste spredebilledet på forskellige gødningstyper, til slutafprøvning af nye gødningsspredere, og til prototyper i forbindelse med udvikling af nye kalk- og gødningsspredere.

Med en testbredde på 70 meter, og eventuel udbygning, er den nye testhal fremtidssikret. Der er plads til at teste dagens gødningsspredere, der spreder op til 48 meter, og der bliver plads til at teste spredebilledet på fremtidige generationer. Forsøgene sker i ”fuld skala”, og dermed slipper Bredal for at lave computersimuleringer, hvad der kan give større usikkerheder, specielt ved spredning med store arbejdsbredder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.