Claas-importør om ny aftale: »Ikke dramatisk for de danske landmænd«

Lantmännen og Agcos aftale om øget samarbejde i Norden sender på sigt Claas ud felten for at lede efter nye importører. I Danmark tager Claas-importøren dog hele situationen med sindsro.

I går kunne du her på landbrugsavisen.dk læse om Agco og Lantmännen, der har indgået aftaler om at øge det langsigtede samarbejde i Norden - heriblandt særligt med fokus på Sverige. Som følge deraf overgår for eksempel den danske import af Valtra i løbet af 2016 til Agco Danmark, lige som Lantmännen i Sverige nu bliver importør af MF.

Men Lantmännen oplyste i forbindelse med aftalen også, at man ikke ønsker at forlænge sin aftale med Claas. En aftale, der indtil nu har bevirket, at Lantmännen har stået for importen af Claas-produkter i Norge, Sverige og Danmark.

LMB Danmark, der er et datterselskab til Lantmännen Maskin, og som er den nuværende importør af Claas i Danmark, står derfor i en situation, hvor man på sigt skal have fundet en løsning for at undgå at stå uden nogen form for import. Men LMB Danmarks direktør tager dog hele situationen med sindsro.

»Det er rigtigt, at vi skal have fundet en løsning. Da vi er ejet af Lantmännen, og da Lantmännen har opsagt samarbejdet med Claas, kan vi jo ikke blive ved med at være importør af Claas i Danmark uden at finde en løsning,« fortæller Michael Husfeldt, direktør hos LMB Danmark.

»Når det så er sagt, så er det ikke noget, der skaber stor dramatik over for de danske landmænd. Egentlig mener jeg, at både Valtra og Claas bliver styrket i det skifte, der nu kommer,« fortæller Michael Husfeldt.

Han fastslår, at Danmark aldrig kommer i en situation, hvor Claas forsvinder fra landkortet.

»Det vil aldrig blive en situation om, hvorvidt Claas er en del af det danske marked. Der kommer vi selvfølgelig ikke. Nu skal vi igang med at drøfte med Lantmännen og Claas om hvordan vi finder den bedste løsning. Det er jo i alles interesser, selvom Claas og Lantmännen ikke længere kan hænge sammen. Hvem der så ejer LMB Danmark i den sidste ende er jo ikke så afgørende for landmanden,« tilføjer Michael Husfeldt.

Helt præcist hvad der kommer til at ske ved direktøren endnu ikke helt, men i forhold til Norge og Sverige, hvor der kommer ændringer i hele distributionsnettet, så er det danske skifte langt mindre spændingsbetonet.

»De udfordringer har vi slet ikke i Danmark. Derfor har vi også sagt til vores forhandlere, at de stadig skal køre fremad for fuld fart. Så skal vi selvfølgelig finde en løsning på sigt, men det skal ikke være forhastet. Det vigtigste for alle parter er ikke tiden, men at finde den rigtige løsning,« påpeger Michael Husfeldt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.