Claas klapper nye majsborde ud - hurtigt

Med Orbis 600 SD og Orbis 750 går det langt hurtigere med at folde skærebordene ud og ind. Og så er der godt styr på stubhøjden med Auto Contour.

Meget atypisk er vi i fuld gang med majssnitningen i Danmark netop nu. Ikke desto mindre har Claas lanceret to nye majsskæreborde i form af Orbis 600 SD og Orbis 750 på henholdsvis 6,0 og 7,5 meters arbejdsbredde, svarende til 8 og 10 rækker majs.

De to nye borde er fortsat baseret på en kombination af små og store skiver, men er i forhold til tidligere er de bygget op over en ny rammekonstruktion, som ifølge Claas sikrer en mere centreret og ensartet fremføring af materialet til indføringsvalserne på snitteren.

Den nye pendulramme betyder samtidig, at snitvinklen ikke ændrer sig, selvom snitterens forhjul synker dybere ned i jorden under fugtige forhold, nævner Claas i en pressemeddelelse for de nye borde.

Kombinationen af den nye ramme og Claas’ Auto Contour-system, lånt fra mejetærskerne, sørger samtidig for at holde snithøjden konstant - med Auto Contour som standard på bordene, oplyser Claas.

På Orbis 600 SD sidder de to små skiver på de yderste enheder af majsbordet, mens 750’eren har en kombination af en stor skive yderst og en lille skive inderst. Og så er de nye borde hurtige til at stille sig om fra transport til mark og vice versa:

»Claas har ændret hele den måde, bordene klapper ud og ind på. Det betyder, at de nye modeller er langt hurtigere til at stille om«, fortæller Iwer Dall, salg- og produktchef for græsmaskiner hos Danish Agro Machinery, den danske importør af Claas.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.