Global lancering: Nye sejlskærebord fra Claas rammer markedet
Nu forsøger den tyske maskinproducent Claas at banke konkurrenter som MacDon og Honey Bee af banen på segmentet for skærebord. Det nye Convio og Convio Flex sejlskærebord bliver nemlig sat i fri handel, så de er klar til den næste sæson herhjemme.

Claas sender nu de nye Convio Flex og Convio sejlskærebord på markedet, efter at seks Convio Flex skærebord fra 0-serien har kørt i Danmark det sidste år.

Det skriver Claas i en pressemeddelelse.

Convio Flex kan med fleksibel knivbjælke opnå høj ydeevne i afgrøder som sojabønner, ærter og græs, mens Convio er perfekt til brug i afgrøder, såsom korn og rapsfrø.  

Automatisk styring af knivstangens og hjulets højde kombineret med intelligente designfunktioner reducerer førerens arbejdsbyrde og holder tabene af afgrøder minimale.

De nye skærebjælker leveres til Lexion mejetærskere i tre arbejdsbredder på 10,8 meter, 12,3 meter og 13,8 meter.

Maksimal fleksibilitet

Convio skærebordet har stiv knivbjælke og fræsebord, men på Convio Flex er disse komponenter samt sidebåndene fleksible. 

Det er muligt for knivbjælken at følge jordens konturer og dermed sikre det lavest mulige snit over hele arbejdsbredden. Dette gør det muligt at høste afgrøder, såsom sojabønner, tæt på jorden med lave tab. 

"Prisforskellen på Convio kontra den fulde pakke med Convio Flex kommer til at være omkring 20 procent, af hvad jeg har forstået", fortæller servicechef for høstmaskiner ved Danish Agro Machinery, Ib Hvidklint.

Til kornhøst i stående afgrøder kan Convio Flex også bruges som en konventionel skærebjælke med en stiv knivbjælke og skærebord. 

Claas skyder nye læssemaskiner på markedetMaskiner Torsdag 19. juli 2018 · 09:15

Sejlskærebordet kan i Flex udgaven indstilles til fire forskellige driftstyper:

1. I kornstilstand er skærebord og knivbjælken stive.

2.  Når der findes isolerede områder af afgrøder, kan operatøren skifte fra stiv til fleksibel tilstand ved et tryk på en knap, imens skærebordet kører.

3. I flex-tilstand følger knivbjælken markkonturerne med en total fleksibilitet på 225 millimeter. 90 millimeter opad og 135 millimeter nedad.

4. I Auto Contour-Flex-tilstand bruger skærebjælken sensordata til konstant at bestemme den bedste position for optimal indsamling af afgrøder samt den laveste klippehøjde. 

Intelligent operatørhjælp fuldt integreret

Convio Flex og Convio tilbyder højt niveau af komfort gennem en bred vifte automatiske funktioner, der er fuldt integreret i Cebis-terminalen.

Automatisk bæltehastighed justerer automatisk bælterne til skærebordets jordhastighed. En bæltehæmning og bælteadvarsel gør det muligt for føreren at gribe ind i et tidligt stadium hvis der er problemer. Også om natten eller når støvniveauet er højt.

Både Convio og Convio Flex skærebordene er velegnede til rapshøst og kan leveres med rapskniv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.