CNH viser naturgas-prototype i Arizona

CNH er nået langt med sin forskning indenfor naturgas som drivmiddel til traktorer og har vist en T7 Methane Power prototype.

CNH Industrial har netop på en Tech Day begivenhed i Arizona i USA vist koncernens nyeste prototype inden for naturgasdrift, New Holland T7 Methane Power.

I en pressemeddelelse lyder det, at koncernen er i gang med en massiv satsning på alternative brændstoffer, og T7 Methane Power LNG (for Liquefied Natural Gas) prototypen er det nyeste håndgribelige resultat. New Holland ser sig selv som førende på feltet og har tidligere vist  T6 Methane Power.

Sammenlignet med T6 Methane Power CNG betegner denne T7 en firedobling af brændstofkapaciteten. Den leverer den samme kraft og det samme drejningsmoment som en tilsvarende dieseltraktor, lyder det fra CNH, som også understreger, at prototypens meget lave støjniveau også gør teknologien oplagt til opgaver i nærheden af husdyr eller i byområder.

Under udviklingen har CNH Industrial samarbejdet med Bennamann, en britisk ekspert, hvis multipatenterede tilgang omdanner flygtig metan til rent biobrændstof. Bennamanns system giver ifølge CNH også nye muligheder og indtægtskilder for landmændene i form af brændstofproduktion, salg af overskydende biometan og omdannelse af overskydende metan til elektricitet til eksport eller lokal brug.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.