DBL 2017: »De bliver snydt af traktorens størrelse«
Den lille Ferrari-traktor giver deltagerne ved årets DBL-lærlingekonkurrence kamp til stregen.

Andendagen af DBL, Danske Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker, er i gang. Deltagerne er netop startet på den sidste af i alt fire opgaver, og dermed har alle nu stiftet bekendtskab med den lille Ferrari, en kompakttraktor, der trods sin størrelse er lidt af en håndfuld. Det mener i hvert fald Martin Lund, den ene af de fire finalister efter han har overstået opgaven fredag middag.

»I går gik rigtig godt. Men jeg var ikke helt gode venner med Ferrari-traktoren. Opgaven var nok ikke svær som sådan, men når det er et mærke, man ikke er vant til at arbejde med, så kan det volde lidt problemer«, fortæller Martin Lund.

Og der er måske lidt om snakken. Den såkaldte ekspert på opgaven, og dermed også opgavens dommer, Carsten Knudsen, servicemekaniker hos den danske importør, Sønderup Maskinhandel, erkender, at den overrasker deltagerne.

»Jeg tror, de bliver lidt snydt af, at traktoren ikke er ret stor - og at det så er lettere for dem. Men det finder de hurtig ud af, ikke er tilfældet«, fortæller Carsten Knudsen.

»De bliver også overraskede over, at traktoren som det første slet ikke kan starte. Og for at komme videre med de andre opgaver er de nødt til at løse denne vitale del - og kommer således under pres fra starten, fordi de ikke kan springe i opgaverne«, uddyber han.

Deltagerne har indtil klokken 14.30 til at få løst de sidste opgaver. Herefter er det op til dommerne at tælle point sammen. Vinderen af DBL 2017 er den finalist, der samlet scorer flest point i hele konkurrencen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.