De er de første i landet med denne teleskoplæsser

Manitou læssemaskine med teleskoparm har løftehøjde på fem meter.

Som de første i Danmark har Kollerødgård i Nordsjælland fået leveret Manitou teleskoplæsseren MLA-T516-75H. Maskinen afløser en syv år gammel læssemaskine, der havde forlænget arm og lige nøjagtig kunne tippe læsseskovlen i den tre meter høje foderblander.

”Vi skulle forsigtigt ryste lidt med skovlen for at tømme den helt uden, at den ramte imod kanten af fodervognen. Vi ønskede derfor en ny maskine med længere rækkevidde, og det har vi fået med den nye Manitou, siger Carsten Vestergaard.

Den nye maskine, som Scantruck har leveret og beretter om i en pressemeddelelse, betegnes som en maskine, der kan klare alle læsseopgaver på gården med 150 hektar og 120 malkekøer.

”Den er på en måde gårdens trillebør. Alt, der skal flyttes fra A til B, flyttes med vores nye maskine. Den lever fuldt ud op til vores forventninger på alle parametre. Den gør, hvad den skal, og alting virker”, lyder det bl.a. fra gårdejeren, som oplyser, at den bl.a. bruges til at rense dybstrøelsesbokse, håndtering af wrapballer og opsamling af sten på marken m.m. Den 5,5 ton tunge maskine håndterer også storsække på 500-750 kg, som den løfter højt over såmaskinen eller gødningssprederen.   

Den forventes at skulle køre 800-1.000 driftstimer årlig, og kører dermed reelt allerede mere end gårdens to traktorer tilsammen.

Læssemaskinen er udstyret med en fire cylindret Deutz-motor, som yder 74 hk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.