Derfor kollidererer Europas 2. og 3. største maskinudstilling med hinanden
November er den optimale placering ud fra investeringslysten hos kunderne. Så arrangørerne bag den franske Sima-udstilling var nødt til at flytte - også selvom den nu overlapper med italienske Eima Show.

Landbrugsavisen, Paris

Der er 365 dage på et år. Og både Sima og Eima finder endda kun sted hvert andet år.

Alligevel kommer de to udstillinger, Europas anden og tredje største teknikudstilling til landbruget til at overlappe hinanden, når de finder sted næste år i november. Det blev klart, da Sima i maj måned i år meldte ud, at man flytter udstillingen fra februar måned i ulige år til november måned i lige år.

Men hvorfor, kan man spørge sig selv. Svaret kommer fra Axema, arrangørerne bag Sima, som i dag mandag holdt pressemøde for en række europæiske landbrugsjournalister.

"Vi var nødsaget til at flytte vores tidspunkt. Det var budskabet fra vores udstillere", fortæller Fréréik Martin, bestyrelsesformand hos Axema.

"Langt de fleste handler finder sted den sidste måned på året, og mange nyheder bliver også lanceret sidst på året, så der var ingen vej udenom. Det var selvfølgelig det letteste ikke at gøre noget, men så havde vi måske ikke en udstilling om fem år", uddyber Axemas bestyrelsesformand.

Store messer presser Agromek til ny dato Lørdag 7. september 2019 · 00:00

Kun få datoer i november

Så det var ikke svært at flytte. Det var straks værre at finde de nye datoer. Ifølge Axema er der nemlig kun én lokalitet, der kan huse den store maskinudstilling: Villepinte tæt ved Charles de Gaule lufthavnen ved Paris. Villepinte er Frankrigs største udstillingskompleks, og her flyder det ikke om sig med frie datoer.

"I sidste ende var det et spørgsmål om meget få mulige datoer at holde Sima på i 2020. Der var ganske enkelt ikke ledig hos Villepinte, hvilket er derfor, vi kommer til at overlappe med Eima-udstillingen", fortæller Isabella Alfone, administrerende direktør for Sima.

Hun forsikrer dog om, at man vil gøre alt for ikke at overlappe med Eima i 2022, uden hun dog vil ud med datoer.

Skifter spor

Samtidig med at Sima ændrer sit udstillingstidspunkt bliver udstillingen også bredere. Foruden maskiner og redskaber vil den komme til at favne "løsninger" til landbruget, slår Isabella Alfone fast.

"Tidligere var det kun maskiner. Men fremover sætter vi langt større fokus på eksempelvis software og elektronik til landbruget. Og på næste Sima vil vi også sætte fokus på jobmuligheder i erhvervet".

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.