DM-dyst rykker ind på stor scene

For første gang skal lærlinge-mesterskabet for landbrugsmaskinmekanikere, DBL 2023, foregå på Roskilde Dyrskue.

Med omkring 90.000 tilskuere på Roskilde Dyrskue kommer mesterskabet for landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge nu ud til et rekordstort publikum.

Sidste år blev DBL-mesterskabet afholdt på Agromek, men i år, hvor den store landbrugsmesse holder pause, afholdes det i stedet på den store udstilling i Roskilde.

- Vores medlemmer har brug for mange lærlinge over hele landet. Derfor er det glædeligt, at vi nu får mulighed for at vise sjællænderne, hvad branchen kan og forhåbentlig inspirere nogle unge til at kigge vores vej, når de skal vælge uddannelse, siger konsulent i Dansk Maskinhandlerforening Per Hedetoft.

Hos uddannelsen, som står for at uddanne landets kommende mekanikere til landbruget, er der også glæde over at komme over Storebælt.

- Vi glæder os rigtig meget til at rykke konkurrencen og vores dygtige lærlinge til Roskilde. Både for at give vores lærlinge en stor oplevelse og for at vise et stort publikum, hvor spændende og varieret et arbejde vores unge udfører på de avancerede maskiner, siger uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen fra Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars.

Rugekasse for talenter

Konkurrencen startede tilbage i 2013 og har været fødeklinik for stolte danske præstationer i udlandet. Således har en række deltagere efter DBL-mesterskaberne hjemtaget medaljer fra både EuroSkills og WorldSkills-mesterskaber.

Samtidig har konkurrencen været med til at øge interessen for faget, som igennem de senere år har fået stadig flere unge til at søge den vej.

Som sædvanlig får hverken pressen eller deltagerne på forhånd at vide, hvilke maskiner der dukker op under konkurrencen.

- Det eneste, vi kan love, er, at vi stiller med en række topmoderne maskiner, og mon ikke der også kommer noget, som kommer til at overraske deltagerne og publikum, siger konsulent Per Hedegaard fra Dansk Maskinhandlerforening, som er medarrangør af konkurrencen.

Konkurrencen starter på Roskilde Dyrskue åbningsdag fredag 2. juni, hvorefter deltagerne dyster over hele weekenden. Søndag 4. juni kåres vinderen.

Hos Roskilde Dyrskue glæder direktør Camilla Dupont sig til at få endnu en ny aktivitet med på dyrskuet.

- Vi har i forvejen Danmarks største udendørs maskinudstilling, og når vi placerer mesterskabet i vores maskinområde, får vi en ny spændende aktivitet et sted, hvor vi ved, at rigtig mange maskinteresserede kommer forbi, siger hun.

Ud over HEG og Dansk Maskinhandlerforening står Dansk Metal, 3F, LandbrugsMedierne samt sponsoren Kramp Danmark bag konkurrencen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.