Ekstra såenhed giver flere muligheder

Kubotas rotorharvemonterede såmaskiner tilbydes nu med en ekstra såenhed.

Kubota har udvidet brugsmulighederne på producentens rotorharvemonterede såmaskiner, nærmere bestemt modellerne SD2001MP/SD30001MP og SD3001CMP, ved at integrere såenheden SH200. Den ekstra såenhed giver mulighed for at tilføje en ekstra tildeling i form af gødning eller såsæd i samme arbejdsgang. Dermed vil der med SD3001CMP eksempelvis kunne udsås tre individuelle varer samtidig.

- Der er god grund til at tilføje en ekstra afgrøde eller næringsstoffer under etableringen. En dækafgrøde vil eksempelvis kunne undertrykke ukrudtet uden at konkurrere med primærafgrøden, siger produktchef hos Kubota, Jesper Svendsen.

Mange muligheder

Med en ekstra såenhed opnås der en bred vifte af muligheder:

Med Kubota SD2001MP og SD3001MP udsås én slags udsæd via CX-II såskæret, mens udsæd nr. to tildeles ved hjælp af SH200, enten med udløb fra prelplader eller med samblanding i såskæret. Kubota SD3001CMP er allerede udstyret med henblik på korn- eller gødningstildeling, da beholderen er udstyret med opdelingsmulighed på henholdsvis 60:40, 70:30 eller 100:0 og har to individuelle udmadningssystemer.

Kubota SH200 har otte udløb, hvorfra udsæden enten spredes via prelplader eller tildeles i et udløb på såskæret.

- Der er mange kombinationsmuligheder, og de er effektive og omkostningsbesparende, når der tildeles flere typer afgrøder eller gødning eller begge dele i en overkørsel, siger Jesper Svendsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.