Ford vil forkæle varebilkunderne med nye features

Det skal være nemmere, mere effektivt og mere komfortabelt at køre varebil. Det mener man hos Ford, som næste år bliver klar med nye features til varebilsprogrammet.

Ford har netop løftet sløret for nogle af de nye features, der er i vente for Fords varebilskunder fra næste år. Her kan de europæiske Ford Transit og E-Transit-kunder blandt andet glæde sig til lettere chassis, 5G-forbindelse, trådløse opdateringer og en række avancerede førerassistencesystemer, der alt sammen er med til at gøre livet som varebilskunde nemmere.

Til næste år kommer nemlig en opgraderet udgave af Ford Transit. Den får ikke bare ny software, men der vil også være foretaget chassisforbedringer og øget nyttelast, lyder det i en pressemeddelelse.

Dertil kommer flere  digitale features. Med Fords seneste 5G-modem er der endnu hurtigere forbindelse til Ford Transits smarte teknologier med Ford Power-Ups trådløse opdateringer, der kan installeres derhjemme, uden kunderne skal forbi den lokale forhandler.

En ny Delivery Assist teknologi skal gøre det nemmere for kurerfirmaer, der ofte laver op til 150 stop i løbet af en arbejdsdag. Med teknologien kan chaufføren skære op til 20 sekunder af hvert stop og dermed spare en betydelig mængde tid i løbet af en dag. Det sker blandt andet ved, at motoren stopper midlertidigt, havariblinket og alarmen aktiveres automatisk, mens dørene også låses automatisk, når en pakke for eksempel skal leveres. Varebilen kan hurtigt startes igen, når chaufføren har afleveret pakken – blot med et tryk på bremsepedalen, som så vil genstarte motoren og deaktivere havariblinket.

Med Ford Pros Upfit Integration System kan chaufføren styre varebilens eftermonterede udstyr via varebilens touchskærm og for eksempel tilpasse temperaturen i bilens kølerum, hvis der skal transporteres madvarer eller opbevares andre varer på køl. Det vil også være muligt for den flådeansvarlige at sidde på kontoret og følge flådens varebiler og temperaturer i kølerummene.

Næste år bliver en række avancerede førerassistencesystemer standard på alle Ford Transit. Fords europæiske varebilskunder kan få glæde af Nødbremse med fodgængergenkendelse, Lane Keeping Aid, samt optionerne Blind Spot Information System, Adaptiv fartpilot med Stop & Go og 360 graders kamera4 – systemer, som de danske kunder allerede har glæde af i dag fra Trend-varianten.

Det vil være muligt at bestille de opgraderede Ford Transit og E-Transit senere i år. Varebilerne forventes at blive produceret i løbet af næste år med forventet levering til de europæiske kunder fra sommeren 2024.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.