Gradueret tildeling: Trådløse sensorer i jorden styrer spreder og sprøjte
Vedligeholdelsesfri sensorer begravet i marken giver trådløse data om jorden.

Amerikanske forskere har fremstillet vedligeholdelsesfri sensorer, som graves ned i marken og udsender trådløse informationer om jorden.

 

De såkaldte Seed-sensorer kan blandt andet måle fugt, temperatur, og saltindhold. De vil også snart kunne måle forskellige næringsstoffer, håber bagmændene i firmaet, c2sensor, der er opstået som en underafdeling af landbrugsuniversitetet i North Dakota, NDSU.

Ved løbende at indhente informationer fra udvalgte steder i markerne, bliver det således lettere at lave behovsspecifikke tildelinger af eksempelvis gødning.

 

Sensorerne placeres fem til ti centimeter dybt og indeholder et aluminiums-materiale, der gør dem i stand til at måle jordens elektroniske ledningsevne. Sådan får de deres informationer, som aktiveres og aflæses af modtagersensorer, der kan placeres eksempelvis på en sprøjtebom.

 

Sensorerne bruger ikke batterier og er lavet af nedbrydelige materialer, så de efter to år omsættes i jorden uden skadelige rester.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.