He-Va's ordrebøger har aldrig været større end i 2019
Den solide danske redskabsproducent forventer nyt hop efter et 2018, hvor omsætningen fik et nyt nøk opad og virksomheden blev endnu mere solid.

He-Va blev som en af kandidaterne til LandbrugsMediernes vækstpris sidste år berømmet for at være et yderst solidt og sundt økonomisk foretagende.

Den analyse kan næppe have ændret sig efter, at He-Va’s årsregnskab for 2018 netop er blevet tilgængeligt.

Virksomhedens soliditet – kort fortalt evnen til at modstå tab – stiger igen og er nu oppe på hele 76 pct. Sidste års res. før skat på 23 mio. kr.  er vokset en hårspids til 24 mio. kr., mens omsætningen ifølge He-Va er vokset med fem-seks procent til ca. 185 mio. kr.  

”Vi er tilpas med resultaterne, men vi havde nu gerne tjent lidt flere penge. Men vi afskriver også hårdt for at udvikle virksomheden”, siger direktør og medejer Villy Christiansen, da LandbrugsAvisen Maskiner fanger ham over telefonen midt i et kundemøde i Schweiz. 

Han er meget optimistisk for udviklingen i 2019.

”Med de måneder der er gået, så ser det ud til, at salget vil stige i 2019. Der er rigtig godt gang i det. Vi har haft den største ordrebeholdning, vi nogensinde har haft”, siger han.

Sideløbende har He-Va sat i gang af en større udvidelse og modernisering af virksomheden. I efteråret 2018 stod 1.200 m2 hal færdig i Nykøbing Mors. Udvidelsen har givet ti nye arbejdspladser. He-Val lægger en ære i, at udvidelserne og produktionen foregår hjemme i Danmark. 

”Hver eneste arbejdsplads er besværlig at installere, når man vil producere i Danmark. Det er svært at øge kapaciteten en hel masse. Det tager tid, men vi tør investere i fremtiden og tror på det”, siger Villy Christiansen.

Tilbage i 1979 stiftede han selv virksomheden. I dag er hans søn, Heine Christiansen, hovedaktionær i familievirksomheden og teknisk direktør, mens han selv er mere aktiv med salget.

Stor medvind for mekanisk ukrudtsbekæmpelse

Som han står i Schweiz oplever han stor interesse for en bred gruppe af maskiner fra He-Va. Mekanisk ukrudtsbekæmpelse oplever de dog særlig interesse for i øjeblikket.

”Det er på mange markeder, at det egentlig går stærkt for vores øko-strigle-program. Det er noget, som kommer til at gå meget godt”, siger han.    

På He-Vas fabrik i Ørding går de i øvrigt også snart i gang med en større udvidelse på 1.700 m2 til overfladebehandling, ligesom He-Va har annonceret, at man også i 2019 vil bygge en ny lagerhal, showroom og kontorfløj i Nykøbing.

 

Faktaboks

He-Va i tal

  • Omsætning: Ca. 185(177) mio. kr.
  • Res. før skat: 24,2(23,1) mio. kr.
  • Egenkapital: 165,7(150,9) mio. kr.
  • Soliditet: 75(73)%
  • Ansatte: Cirka 150

Kilde: Regnskab for He-Va Aps indsendt til CVR. Regnskabsperiode pr. 31. oktober samt oplysning fra Villy Christiansen.

He-Va står iøvrigt for Heine, Elly, Villy og Anders

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.