Landbrugsskolen Sjælland får GPS- og autostyreingsundervisning
Eleverne skal kunne køre fremtidens landbrugsmaskiner.

I takt med landbrugets udvikling indenfor traktor og maskinteknologi følger Landbrugsskolen Sjælland med, og indfører nu direkte undervisning i GPS og autostyring.

Tekniklærerne Ole Hjuler Sørensen og Jørn Manniche har indgået et samarbejde med Case om benyttelse af Case IH 130 traktorer med GPS RTK og autostyring af traktoren, og emnet bliver landbrugseleverne i Høng fremover undervist i.

Elever på hovedforløb 1 og hovedforløb 2 i Høng får øvelser i traktorens GPS system.

»Vi skal være sikre på, at eleverne her fra Landbrugsskolen Sjælland er klædt godt på til fremtidens planteavl,« forklarer Ole Hjuler Sørensen.

Også på andre felter indenfor teknik faget er der en kraftig udvikling i gang. Således tilbydes elever i samarbejde med Østlige Øers Landboforeninger nu kursus i kørsel med tunge landbrugsmaskiner. ”Dette tilbud er meget relevant for elever, da mange kommer til at køre med store og tunge maskiner i deres elevtid”, forklarer forstander Karl-Åge Hornshøj Poulsen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.