Maskinhandlers nytårstilbud: Nul-rente på brugte maskiner i tre år

Stor maskinhandler kører kampagne med nul procent i rente.

Udskyd betalingerne på din nye maskine frem til næste sommer.

Ekstra lave renter på nye maskiner.

Overskrifterne har været mange, når det gælder finansiering af nye maskiner i en tid, hvor maskinbranchen har opereret et svært marked efter tørken.

Nu kommer næste skridt i maskinbranchen.  

Den store maskinhandler S.D. Kjærsgaard går nemlig ud med et tilbud om nul-rente på brugte maskiner i et kort vindue frem til nytår.

Ejer og adm. direktør Palle Kjærsgaard vil med skridtet forsøge at få løftet brugtsalget for december hos den store Case IH- forhandler med 20 til 30 pct.

”December er historisk set en stor måned for os. Også for brugte maskiner. Vi tror, at vores nysalg får svært ved at nå slå niveauet sidste år, men så vil det her kompensere. Jeg håber, at brugtsalget vil stige 20 til 30 pct. og det dermed bliver et dyrt initiativ for os”, siger han til LandbrugsAvisen Maskiner og forklarer, at S.D. Kjærsgaard med en ekstra mand i brugtafdelingen netop nu intensiverer sit fokus.

”Vi bliver for sårbare, hvis vi ikke selv har fokus på vores brugtafdeling, da det også spiller ind til vores eftermarked. Vi samarbejder også med opkøbere, men ligesom nogle dele af grisen skal sendes ud i verden, så skal nogle også blive her i landet”, siger han.

Netop skudt i gang

Initiativet blev lanceret på de sociale medier op til weekenden, mens S.D. Kjærsgaard i den kommende tid går yderligere i offensiven med tiltaget. Palle Kjærsgaard kalder det helt nyt indenfor brugte maskiner. Normalt er argumentet for at købe nyt bl.a., at finansieringen er billigere, hvor finansieringen på brugte maskiner hos en forhandler som S.D. Kjærsgaard har ligget på en rente på mellem 3 til 5 procent.

Palle Kjærsgaard betegner det som en del af branchen, at ny-finansieringen er meget billig, mens brugte maskiner har været en anden historie. I en tid, hvor dele af landbruget er under pres, ser han forbedrede muligheder for de brugte maskiner.  

”Nogle tider kan maskinerne ikke blive for nye og dyre nok. Nu kan det godt give mening at spare lidt og købe brugt”, siger han.

Koster det ikke dyrt i likviditet hos dig at låne ud til 0 pct. i rente?

”Jo det koster da også noget. Men vi har egentlig valgt, at i stedet for at lave noget, der er halvgodt for vores kunder, så er det her rigtig godt for vores kunder. Men jeg bliver ikke ved med det. Det stopper til nytår. Men er det en succes, så finder vi et nyt, attraktivt niveau på renten”, siger han.

Han anslår, at nul-renten for en brugt maskine til 750.000 kr. vil give en besparelse på mellem 30.000 til 50.000 kr. for kunden.

Tjener du stadig penge på handlen?

”Det er ikke sikkert, at vi gør det. Men kan vi lave lidt fest i huset, og få lidt interesse omkring det, så er det også godt. Det er også en marketingsevent samtidig, som det er et tiltag”, siger han.

Flad kurve for 2019

Han betegner 2018-handlen for maskinbranchen som en smule ned i forhold til 2017. En udvikling som også genspejles i de officielle statistikker for traktorindregistreringerne.

”Vi tror på, at 2019 som traktor- og høstmaskine-forretning bliver et fladt år. 2018 er en smule nede, og vi forventer at det bliver på samme niveau”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.