Maskinproducenter indgår endeligt forlig om brudt patent
Harsø Maskiner og VM Tarm indgår forlig om en gyllekranpumpe.

Maskinproducenten Harsø Maskiner har i årevis døjet med sager om brudte patenter.

Senest havde Harsø Maskiner og VM Tarm en tvist om, hvorvidt en af VM Tarm produceret gyllekranpumpe krænkede Harsø Maskiners patentrettigheder.

Men nu er parterne nået til enighed, lyder det fra Harry Højvang Sørensen, stifter og ejer af Harsø Maskiner.

"Vi er glade for at kunne meddele, at parterne nu har indgået forlig i sagen", udtaler han i en meddelelse.

Forliget betyder, at VM Tarm og Harsø Maskiner genoptager deres samarbejde, således at VM Tarm fremover vil sælge Harsø Maskiners gyllekranpumpe, både som reservedel og på nye gylletankvogne.

Parterne er overbeviste om, at samarbejdet vil være en stor fordel for kunderne, da det nu bliver helt problemfrit at kombinere markedets eneste friløbspumpe fra Harsø Maskiner med en gylletrailer fra VM Tarm, skriver de.

har været tæt på søgsmål

Harry Højvang Sørensen er lidt af en Ole Opfinder og har således et hav af patenter på små og store dele til blandt andet gyllespredere.

En del af patenterne er udløbet, men han har efter eget udsagn haft store problemer med, at større virksomheder bryder de patenter, han stadig har eneret til at producere.

I en årrække har flere »store, veldrevne firmaer inden for den danske gyllebranche,« som Harry Sørensen kalder dem, nemlig forbrudt sig mod en stor del af selskabets patenter, og det slår gang på gang store huller i virksomhedens kistebund.

»Vi går glip af omsætning på adskillige millioner hvert år, og det er der ingen tvivl om. Det er jo tyveri ved højlys dag, - de kunne lige så godt stjæle vores besætning, da vi havde køer,« sagde Harry Højvang Sørensen, da LandbrugsAvisen var på besøg sidste år.

De mange patentsager fik til sidst Harry Højvang Sørensen til at melde sig klar til at indlede søgsmål mod virksomhederne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.