Maskinstationer opretter liste til hjælp i svær majshøst - opfordrer til samarbejde
Specielt i Jylland er der egnsvis store problemer med majshøsten. Det har nu fået foreningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) til at opfordre til samarbejde. Det skriver de i en pressemeddelelse.

På grund af de egnsvise store problemer med majshøsten  - specielt i Jylland lancerer DM&E en liste over maskinstationer, der råder over finsnitter udstyret med bælter eller tvillinghjul.

Listen er ment som en sidste udvej.

For at hjælpe de landmænd der bor i de områder hvor almindelig hjulmontering ikke rækker i år. Bedste løsning er, at landmanden finder en løsning sammen med den lokale maskinstation, skriver DM& E i en pressemeddelelse.

Situation skaber frustration

Den meget nedbør gør det umuligt at færdes på de værst udsatte steder og hvor der kan køres, er snitterens kapacitet ofte stærkt nedsat.

Der nævnes, i følge DM&E,  eksempler på, at kapaciteten reduceres fra 3-4 ha/t til ca. 1 ha/t, og at klargøringstiden øges med op imod en time pr. medarbejder. Alt i alt betyder det, at majshøsten går langsommere end normalt.

Situationen skaber frustration hos både landmænd og maskinstationer, hvilket er forståeligt. Men fra DM&E side opfordres der til, at den gode tone bevares. Maskinførerne gør deres bedste under de givne forhold.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.