Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset af coronavirus. Tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

Forår er lig med travlhed i maskinstationsbranchen, og det er der ikke meget, der kan lave om på; ikke engang coronavirus.

For selvom samfundet gennemgår en enorm krise, skal de nye afgrøder etableres, så fødevareforsyningen kan fortsætte.

Det skriver Danske Maskinstationer og Entreprenører i en pressemeddelelse.

Første led i fødevareforsyningen

Maskinstationerne har mange opgaver nu, som ikke kan udføres senere på året. Det er nu, der skal køres gylle, og det er nu, der skal sås.

De kartofler og grøntsager, som danskerne skal spise til sommer, skal i jorden nu. De grise, som vi skal spise, skal have foder, og derfor skal det korn, som grisene skal have, gødes og sås nu.

Og de græsmarker, som kørerne skal græsse på, for at vi fortsat kan købe mælk i supermarkederne, skal også etableres nu.

”Maskinstationerne er første led i kæden, når det kommer til fødevareforsyning, og de har derfor mange opgaver lige nu, som skal udføres, således at vi kan sikre, at forsyningen af fødevarer ikke bliver påvirket. Men med de rette forholdsregler er det ikke noget problem”, siger Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent i Danske Maskinstationer og Entreprenører.

Vi passer på hinanden

Maskinstationsbranchen er præget af soloopgaver, og netop derfor kan arbejdet fortsætte som normalt. Man sidder alene i førerhuset på traktoren, og der kan nemt holdes afstand, når der skal læsses gødning og såsæd.

Der er stort set ingen opgaver, der kræver, at man er mange samlet. Samtidig foregår det meste af arbejdet udendørs, hvilket gør det nemt at holde god afstand. Dog bliver der taget forholdsregler. Mange steder er der sat skilte i dørene på traktorerne hvor der står, at der kun er adgang for chaufføren, at man ikke må røre ved traktoren eller redskaber, og at der skal holdes to meters afstand. 

”Vi er i fri luft, og vi tager vores forholdsregler. Skifter vi traktor, spritter vi af, og vi sidder på hver anden stol i frokoststuen. Vi udfører opgaverne, så vi synes, det er forsvarligt, så vi kan holde hjulene i gang. Det hele kører altså på fuldt tryk, men vi passer på hinanden", fastslår formand for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen.

Emneord coronavirus

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.