Corona stopper afsætning: Amerikaner hælder 95.000 liter mælk ud om dagen

En landmandsfamilie i Wisconsin er blevet bedt om at kassere sin mælk, fordi mejeriet ikke kan forarbejde den.

I må hælde mælken ud, for vi kan ikke forarbejde og sælge den.

Sådan lød den barske melding fra mejeriet til familien Elbe, som ejer Golden E Dairy i Wisconsin, i slutningen af sidste uge.

Familiens 2.400 køer producerer dagligt næsten 95.000 liter mælk, men pga. corona-krisen kan aftageren, mejeriet Dairy Farmers of America, ikke forarbejde og sælgen mælken netop nu.

Til den lokale avis Milwaukee Journal Sentinel fortæller mejeriet, at nedlukningen af cafeer og restauranter umuliggør afsætning af især ost. Og da mejeriet ikke fra dag til dag kan ændre sin produktion, vil mælken så at sige hobe sig op og fylde lagertankene, hvis indvejningen fortsætter.

Mejeriet har derfor bedt bl.a. familien Elbe om at hælde mælken i gylletanken, men lover foreløbigt at afregne mælken på sædvanlig vis.

Flere amerikanske medier beretter om lignende historier fra landmænd, som bliver bedt om at hælde mælken ud.

Ifølge mejerier var der kortvarigt en stor efterspørgsel på mejeriprodukter, da USA ligesom Danmark, lukkede ned. Nu ser afsætningen til detailforretningerne mere stabil ud, men mejerierne mangler afsætningen af oste mv. til hoteller, restauranter og cafeer.

Udfordringen med at afsætte mælk gælder også i Canada, hvor foreningen Dairy Farmers of Ontario bekræfter, at man har bedt landmænd om at holde mælken ud. Ifølge det lokale landbrugsmedie Ontario Farmer, er op mod 500 landmænd blevet bedt om at hælde mælken ud. De leverer tilsammen fem millioner liter mælk om dagen. Også her betaler mejeriet foreløbigt for mælken, selvom den nu ender i gylletanken.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle