Gylle for begyndere: Dina fra Nordvest er med Rasmus på verdens bedste lortejob

Hvordan lugter livet på Landet? I første afsnit af vores spritnye webserie skifter Dina fra Københavns nordvest kvarter bylivet ud med gylleudbringning på en maskinstation ved Varde. Med sig har hun sin medvært Rasmus fra Odder, der synes det er det bedste lortejob.

Er gylle et fedt restprodukt eller bare lort og tis, der lugter?

Det kommer an på, hvem man spørger. 

Hvad har en 24-årig kreativ, københavner-veganer med passion for dans og teater overhovedet til fælles med en jævnaldrende, jyde-landmand? Mere end man måske lige skulle tro, inden man har set webserien ’På Den Anden Side’. I serien, der kan ses på både YouTube og landbrugsavisen.dk, vil man nemlig opdage, at afstanden mellem unge i byen og på landet ikke er så stor, som den nogle gange udråbes til.

Serien har to værter, Dina og Rasmus, som kommer fra hver deres verden, men de er nysgerrige på, hvordan det er ’på den anden side’. I serien følger vi de to, når de besøger hinanden, og der åbnes døre til nye verdener.

I seriens første afsnit 'Det bedste lortejob' er Dina med Rasmus på Skamstrup Maskinstation og bliver lidt klogere på gylle. 

Jævnaldrende værter

I løbet af seriens afsnit nærmer de to værter sig hinanden lidt mere og får en indsigt i livet 'På den anden side' af grøften mellem land og by.

- Selvfølgelig er min verden meget forskellig fra Dinas, men da vi er jævnaldrende, har vi i grunden også rigtig meget til fælles. Jeg synes, det er spændende at blive indviet i, hvordan hun lever i København, og hvad hun tænker om landbruget, siger jordbrugsteknolog Rasmus Lundgren Terp.

Her kan du se serien

  • Første episode af ’På den anden side’ hedder ’Det bedste lortejob’ og kan ses på enten landbrugsavisen.dk eller You-Tube fra mandag 22. april.
  • Der kommer et afsnit en gang om måneden, hvor de to værter på skift besøger hinanden.

Dina Munch Rasmussen, der er den anden halvdel af makkerparret, siger:

- Jeg kommer nok ikke til at elske den måde, man for eksempel producerer grise på. Jeg vil nok også stadig synes, at der skal stilles nogle skeptiske spørgsmål i forhold til, hvordan vi forvalter jordens ressourcer. Men jeg må jo også indrømme, at mange af mine holdninger er dannet ud fra læst teori og nyhedsartikler. Så derfor er jeg også som vært i programmet meget nysgerrig på at få mere håndgribelig viden om, hvordan livet på landet egentlig er, og hvorfor Rasmus tænker, som han gør. Og så synes jeg, vi møder hinanden bedst i øjenhøjde.

Dybe grøfter

Webserien er produceret af LandbrugsMediernes streaming og tv-produktionsselskab Moot i samarbejde med LandboUngdom.

- Grøfterne imellem byen og landet er store nok, og de bliver som regel dybere af, at man kender meget lidt til hinandens verdener. Vi tror på, at vi med denne serie kan bidrage konstruktivt til, at unge mennesker bliver klogere på verdener, der ligger langt fra deres egne. Vi har i Dina og Rasmus fundet to enormt spændende personligheder, og de er drivkræfterne i ’På den anden side’, siger administrerende direktør hos Landbrugsmedierne Christian Friis Hansen.

Du kan finde første afsnit i serien her.

På den anden side

'På den anden side' er en webserie der nysgerrigt undersøger forskelle og ligheder mellem land og by og udfordrer fordomme og holdninger til livet på landet og livet i byen.

Vi følger de to værter, Dina på 24 år fra Københavns Nordvestkvarter, og Rasmus på 22 år fra Odder, når de tager rundt i Danmark for at lære om et specifikt emne der relaterer til deres liv og hverdag.

Vi kaster os ud i alt fra gylleplacering, køer på græs og det lokale foreningsliv på landet til veganisme og festkultur i byen. Serien udkommer første gang i april 2024 og udkommer herefter én gang om måneden.

Serien er tilgængelig for både land og by på landbrugsavisen.dk og på YouTube.

Med serien ønsker LandbrugsMedierne at bidrage med noget indhold der er skabt for at opnå forståelse for forskellige måder at leve på i Danmark – en forståelse som kun opnås når vi møder hinanden med nysgerrighed og åbent sind, samt en villighed til at sætte sig i hinandens sted.

 

Serien er produceret i samarbejde med LandboUngdom 

 

Emneord

video , Top2 , Fremhævet

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle