Morgenposten: Maskinen fik kæmpe lancering for to år siden – og nu har den fået fat i Danmark

Claas meldte sig forrige år ind på markedet for læssermaskiner. Og det går faktisk rigtig godt i Danmark, lyder det i ugens faste nyhedsoverblik på maskinfronten, som også har nyt om hidtidig hemmeligholdt John Deere-model.

God mandag morgen,

Vi lander i en uge, hvor det for mange tusind mennesker bliver ligeså naturligt at sparke dæk, som det netop har været i Aabenraa i den forgangne weekend.

Jeg taler naturligvis om dyrskuesæsonen, der er over os – og på fredag loves der i øvrigt om en ekstra stor maskinudstilling i Roskilde.

Mange ser nok også frem til en ekstra fridag på torsdag på Kr. Himmelfartsdag. Er man så heldig at have en hel sammenhængende mini-ferie, så kan man i øvrigt fejre den med den nye udgave af vores traktormagasin TraktorTech, som vi begynder at sende rundt til læserne i midten af ugen.

Det bliver bl.a. med en større gennemgang af seks forskellige gps- og autostyringssystemer.

Jeg skal ikke ødelægge hele spændingen her. I testen fortælles det dog bl.a., at Valtra og MF er i top på brugervenligheden, da de har en meget enkel opbygning. New Holland vurderes til at være blandt de sværeste at finde rundt i. Til gengæld vurderes New Holland så at være blandt de mest avancerede – i øvrigt sammen med John Deere og til dels Deutz Fahr.    

Nå, læs meget mere om testen i det nye nummer.

Mangler du i øvrigt abonnement på vores traktormagasin, så skal du hoppe videre til landbrugsmedierne.dk/abonnement. 

Ny Claas maskine hitter i Danmark

I weekendens udgave af vores egen papiravis var der nyt om Claas's indtog på læsser-fronten. For to år siden serverede Claas en gedigen nyhed på Agritechnica – deres egen gummihjulslæssere under navnet Torion.

Bag maskinen gemmer der sig velkendt teknik fra Liebherr. Sådan en gummiged i Claas-farver har vakt interesse i Danmark – og i weekenden kunne importøren Danish Agro Machinery fortælle, at stykantallet i Danmark er det femtehøjeste for et land i Europa. Ikke dårligt det lille danske marked taget i betragtning.  

Apropos Danish Agro Machinery så har grovvarevirksomhedens maskindel trukket en del overskrifter i den seneste uge.

Deres danske maskinforretninger, som de selv ejer, omsætter nu for 830 mio. kr. om året, oplyste de i starten af sidste uge.

Dermed var Danish Agros maskinforretninger samlet set Danmarks største forhandler sidste år.

Læs mere her:

Danmarks største maskinhandler: Der er spirende optimisme

John Deere og Fendt klar med nye modeller

I sidste uge kunne vi med reference til det svenske medie Lantbruksnytt fortælle, at Fendt og John Deere har meldt nye modeller ind til konkurrencen Tractor of the Year, som kåres, når maskinbranchen mødes til deres store europæiske fest, Agritechnica, i november i tyske Hannover.

Lantbruksnytt fortæller i øvrigt nu, at man nu har fået lov til at fortælle navnet på John Deere-modellen. Den hedder 6120M og har, som cifrene i John Deere-sprog antyder, sikkert 120 hk.

Se mere her: Nye Fendt-modeller i pipelinen: Feltet klar til årets traktor i Europa

Ny Deutz-kriger

Hos Deutz Fahr er der også produktnyt netop nu. Her er man klar med en ny udgave af ”krigs-modellerne” Warrioer. Det er modellen 6215 TTV, der nu kan købes i en sort udgave med ekstra lækkert udstødningsrør.

Dermed får de større 9340 og 7250 følgeskab i modelrækken, da de ifølge Deutz Fahr har solgt pænt.

Største maskinudstilling i 27 år

Skuer vi frem til det kommende dyrskue i Roskilde, så kan arrangørerne med et omfang på 55.561 kvadratmeter fortælle om den største maskinudstilling i 27 år, som der stod i weekendens papirudgave af vores avis.

Op til det sønderjyske dyrskue i Aabenraa forleden kunne vi i øvrigt fortælle, at Case IH byder på en danmarkspremiere på dyrskuerne i form af en ny 110 hk trinløs model.

Den kan du også se i Roskilde. Læs mere om den her:

Case IH klar med Danmarkspremiere på ny trinløs model

Vil man ud og se på endnu flere maskiner, så kan man om en måneds tid i øvrigt se endnu flere, når svenske Borgeby åbner.

Her bliver der bl.a. fokus på vand eller manglen på samme og dermed er der dækket op til fremvisning af en række vandingsmaskiner. Der vises bl.a. tre pivotvandingsanlæg, som vi ikke ser så meget i det danske landskab.

Vores mark-reporter Lars Kelstrup har besøgt et lignende anlæg i Sverige, som du kan se allerede her:

Video: Planteavler med smart Pivot-vander - folder rør ud til markhjørner

Ha’ en god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.