Morgenposten: Traktoren vejer ikke tungest, når der skal købes… traktor
Maskinernes faste nyhedsoverblik ser bl.a. nærmere på, hvad landmænd vægter, når de skal købe traktor – og en mejetærsker-video alle ser lige nu.

God mandag morgen.

Lad os springe weekendens vejr over for det var godt nok en bedrøvelig omgang.

Til gengæld fangede vores videofotograf Torben for en uge siden et par store mejetærskere i aktion. Og det har været ugens mest klikkede historie her på landbrugsavisen.dk – helt fortjent for det må unægtelig være spændende at have den slags høstmateriel kørende på sine marker.

Videoen kan (gen) ses her.

 

 

Video: Danmarks største mejetærskere i aktion på øerne

Det køber vi efter

Og så til dagens overskrift, der handler om den æde kunst at købe traktor. Der er i og for sig et hav af parametre, der afgør, hvad man vælger. Konkret pris, lokale tilhørsforhold, udstyrsniveau, vaner, konen og medhjælperens holdning osv.

I vores egen undersøgelse blandt landmænd, hvor halvdelen har heltidsbrug, har vi kogt spørgsmålet ned til, om man vægter serviceniveauet hos den lokale forhandler højest, pris med det bedste tilbud på dagen eller præference for et bestemt mærke.

Serviceniveauet hos den lokale forhandler var – by far- mest populært, mens præference for et bestemt mærke vægtede mindst.

Så service og den lokale maskinhandler betyder (stadig) en hel del, som det fremgik af undersøgelsen, som vi i øvrigt fortalte mere om i weekendens udgave af LandbrugsAvisen i vores maskintillæg.

Det blev i øvrigt underbygget af vores besøg på Kibæk Maskinstation, som fortæller om, at de har valgt at køre fortrinsvis med et mærke i maskinparken, da det betyder noget for dem ikke at have så langt væk til deres servicepartner Herborg Maskinforretning.

Læs i øvrigt meget mere om maskinstationen med 24 ansatte, 25 traktorer og deres bedste investering foretaget tilbage i 1991 i vores papirudgave.

John Deere ramt

Mens folkene fra Kibæk således er glade for John Deere, så går det på den store klinge ikke helt så godt for John Deere som ønsket. Nuvel, men forestiller sig stadigvæk at omsætte for et svimlende trecifret milliardbeløb for hele 2019.

Men USA’s handelskrig kaster skygger ind over dagsformen hos John Deere og amerikansk landbrug. John Deeres seneste kvartal betød på et fald i profitten på 24 pct. – den er dog stadig på fire mia. kr., for et kvartal…

Danish Agro går ind i en maskinhandler mere

Er der nogen, som også tror på landbruget og maskinerne bagved, så er det Danish Agro. I hvert fald har de lige tilføjet endnu et maskincenter  til deres portefølje af maskinhandel i Nordeuropa med et opkøb 100 km fra Oslo forleden.

Læs mere her: Danish Agro køber sig ind hos maskinhandler

Store muskler østfra

Mens Danish Agro i øvrigt også har overtaget en del maskinhandel i Finland og i Baltikum, så sker der endnu mere på maskinfronten i den østlige del af Europa.

Som så mange andre steder kæmpes der nemlig også her med at have sidste nyt på hylderne, når salgsfolkene skal til Hannover og Agritechnica i november og præsentere varerne for et stort internationalt publikum.

Fra Hviderusland kan vi forvente en ordentlig kleppert fra Belarus, der kan byde på 500 hk trækkraft med en 18,1 liters Caterpillar motor, der i øvrigt lever op til de nyeste normkrav. Liften meldes om at kunne klar 11,5 ton.

Om den kan måle sig med en Fendt 1050 på andre parametre end trækkraft, kan man så selv bedømme dernede i hallerne.

Se mere her: Masser af kræfter i nye Øst-traktorer

Medvind for Case IH

Apropos muskler, så er Case IH helt i front med at vise dem frem, når det gælder indregistreringer. Tager man tallene fra årsskiftet og til og med juli, så kunne vi torsdag morgen konstatere, at Case IH har været det mest indregistrerede mærke foran John Deere. Juli blev endog en særdeles aktiv måned for mærket, der tegnede sig for næsten hver tredje indregistrerede traktor i Danmark.

Se her: Juli var Case IH’s store måned

Det sker i den kommende uge

I den kommende tid kan du forvente, at strømmen med maskinnyheder frem mod Agritechnica fortsætter. 11. september afholdes der i Tyskland et større pressemøde, hvor en lang række producenter viser deres nyheder. Allerede i denne uge byder Kverneland sig til med stort arrangement for verdenspressen i Norge, hvor nyhederne vises frem – og fremtidens landbrugsmaskiner diskuteres.

Og så slutter vi morgenposten med at heppe på Anders Sørensen, der fredag bærer nationen på sine skuldre og trækker i landsholdsdragten i den russiske by Kazan. Her dyster han i det, som vi kan betegne som ungdoms VM for mekanikere – konkurrencen Heavy Vehicle Technology – hvor den unge thybo og landbrugsmaskinmekaniker fra J. Hundahl skal vise sit talent. 

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.