Masser af kræfter i nye øst-traktorer

Både Kirovets og Beleraus har lanceret nye modeller - og sidstnævnte runder hele 500 hestekræfter.

Allerede i 2018 bebudede Belarus, at virksomheden var på vej med en 500 hestes traktor - og nu er den her. Belarus 5022 er navnet på den hviderussiske producents største konventionelle traktor til dato. En traktor, som i princippet kan tage kampen op mod Fendt 1050, hvis man altså kan nøjes med en 16 trins powershift-transmission og en vel nok temmelig anderledes brugerooplevelse.

Det er planen, at den effektfulde traktor skal vises på Agritechnica senere i år, og her kommer den til at stå med sin 18,1 liters Caterpillar motor, der i øvrigt lever op til de nye Stage V-krav. Liften skulle være i stand til at løfte 11,5 ton, og det vil også blive muligt at få modellen med frontlift, som kan løfte op til 5,5 ton.

På Agritechnica i 2017 lancerede Belarus i øvrigt den lidt mindre model 4522 med "kun" 466 hestekræfter.

Nye knækkere

Belarus er ikke den eneste traktorproducent fra Østeuropa med nyt maskineri. Også Kirovets med hovedsæde i St. Petersborg kan præsentere nye modeller på Agritechnica. Det gælder i første omgang K-730 og K-740, der kommer til at yde henholdsvis 300 og 400 hestekræfter med motorer fra Yamz og Mercedes. Senere vil en 435 hestes K-743 også dukke op.

Modellerne, som alle er knækstyrede får blandt andet nyt design og en ny, mere lydsvag kabine sammen med en automat-transmission. Der bliver også mulighed for at montere dæk med større diameter på de nye K-7’ere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.