Ny eltraktor ligner old school Ford og kan køre op til otte timer

Amerikansk el-veteran tager nu mod reservationer på ny topmodel.

Det kan godt være, at det er noget vanskeligt at anskaffe sig en eldrevet traktor her til lands.

Men der sker en masse på den front. Producenterne af eltraktorer lancerer nemlig en del nye modeller for tiden.    

I Californien har især vinproducenterne nu fået et alternativ mere, når der skal købes trækdyr til redskaberne.

Producenten Soletrac, der har fået offentlige midler, en større investor og midler fra nysgerrige borgere under en såkaldt crowdfunding-runde - er nu klar med sin fjerde elbaserede traktor.

Modellen hedder e70N(N for narrow = smalsporet traktor), og kan som det antydes yde svarende til 70 hk på en dieselmotor. Designet ligner noget fra en Ford fra 1950’erne kombineret med et lidt specielt kantet design. Dimensionerne er skabt til kørsel på Californiens vinmarker. Producenten lover et sted mellem fire til otte timers kørsel på en opladning for den firehjulstrukne traktor – naturligvis ud fra den belastning, som den udsættes for undervejs.

At det kræver lidt planlægning at køre med el i stedet for diesel vidner opladningstiden om. Soletrac oplyser, at det tager otte til ti timer at oplade den i en stikkontakt, mens det kan gøres på seks timer, når den forbindes til en 8 kW-forbindelse direkte på solceller. Traktoren kan dog godt leveres med en ekstra batteripakke, så man kan komme hurtigere videre.  

 

 

Basisprisen ligger på 75.000 dollar, og så kan den ekstra batteripakke købes med for 18.000 dollar.

I første omgang er traktoren lanceret for USA og Canada.

Ikke helt nyt…

At Soletrac producerer eltraktorer er langt fra nyt. Stifteren og CEO Steve Heckeroth fortæller til den amerikanske landbrugsavis Western Farm Press, at han for ca. 25 år siden begyndte at lave eldrevne traktorer efter, at han havde arbejdet på at elektrificere Porsche-biler først. I starten tog han gamle traktorer og skiftede motoren ud på den, oplyser han. Senere fandt han et samarbejde med den indiske traktorproducent Farmtrac, der den dag i dag leverer kroppen og transmissionen til traktorerne. Det sidste års tid har selskabet hentet ca. 20 mio. kr. fra investorer, som altså satser på, at mange vil slå til på tilbuddet og få bygget en eltraktor fra fabrikken i Santa Rosa i Californien.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.