Ny gyllesensor fra Samson får international toppris

Agritechinica udnævner dansk opfindelse som en af årets 40 vigtigste opfindelser.

Samson Agro kan drage til Agritechnica med en fornem hæder i bagagen.

Den danske gyllevognsproducent er nemlig blevet tildelt én af de i alt 39 tildelte sølvmedaljer, mens Agritechnica kun har delt en enkelte guldmedalje ud, i øvrigt til John Deere.

Samson Agro hædres i feltet blandt i alt 291 anmeldte produktudviklinger for en ny sensor, der kan måle indholdet af næringsstoffer i gyllen efter en ny metode, der minimerer fejlene i forhold til hidtidige testmetoder.

Metoden kaldes på engelsk for en nuclear magnetic resonance sensor.  

Samson fik i går aftes første indikation på, at systemet har vundet prisen. Her i eftermiddag fortæller Samson så, at sensoren vil være tilgængelig via et mobilt system integreret i Samson PG II gyllevogne, som udtager repræsentative gylleprøver til analyse real time.

Samsons salgs- og marketingschef Torben Larsen sammenligner systemet, der beregner indholdet af kvælstof, fosfor og kalium, med teknologien i en MR-scanner.  

”Sensoren gør det samme i gyllen som, når vi lægger os ind under en MR-scanner. Den går ind og ser, hvad der er derinde. Den måling kan sensoren så køre real time. Det banebrydende er, at den ikke er afhængig af at skulle kalibreres med den gylletype, der er og så nøjagtigheden”, siger han.

Han fortæller, at systemet vil blive vist frem på Agritechnica.

Han kalder det et skridt fremad for præcisionstildeling af husdyrgødning på markerne.

”Planen er, at den skal ind i en større enhed på gyllevognen, så vi kan tage en repræsentativ gylleprøve, når vi kører, og så kan vi nøjagtigt se, hvad vi har af N, P eller K, og så kan vi via markkort tildele gyllen efter behovet”, siger han.

Opdateret kl. 15.56 torsdag med interview med Torben Larsen fra Samson Agro.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.