Ny, svensk vogn klarer 27 ton

Svenske Metsjö udvider programmet med en ny version af MetaQ 95, der klarer 27 tons - i Sverige.

Den svenske vognproducent Metsjö udvider jævnligt programmet, og det seneste skud er en ny version af tipvognen MetaQ 95 med en nyttelast på 27 tons, vel at mærke i Sverige.

»Med den nye version af MetaQ 95 kan vi tilbyde en vogn med højere lovlig last på vejen. Vognen passer godt til landmænd og entreprenører, der kører meget på vejen, både med 40 og 50 km/t. Nyheden er også velegnet til industri og transport i havneområder, da den også kan laste almindelige containere og ikke kun MetaQ-kasser«, siger siger Anders Ivarsson fra Metsjö.

MetaQ 95, der har hydrauliske bogie, giver mulighed for 35 centimeter højdejustering af vognen samt skift lad system. Vognen er ifølge producenten velegnet til transport både på vej og i terræn med tempo 40 og 50 km/t.

MetaQ 95L kan klare både Metsjös standard 9,5 meter kasse til MetaQ 95 samt 30 fods containere. Forakslen styrer i 19 graders vinkel og er låst hydraulisk ved baglæns kørsel. Tipvinklen er 52 grader. Vognen har en teknisk last på 39 tons og lovlig last 34 tons, og med en egenvægt på syv tons vil nyttelasten være 27 tons. Men i Danmark forholder det sig anderledes, da en tre-akslet vogn ikke må komme over 24 tons totalvægt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.