Nye tal for maj: Meget få nyregistrerede traktor netop nu

Corona har formentlig sat en skygge hen over tallt for indregistrerede traktorer.

Hidtil har det ikke været til at se i statistikkerne, at traktorfabrikkerne i marts og april havde vanskeligt ved at forsyne markedet med nye traktorer på grund af coronakrisen.

Tallene for nyregistreringer har nemlig hidtil for foråret 2020 lignet sig selv.

Men for maj er situationen noget anderledes.

Totalt set har der kun været indregistreret 60 nye landbrugstraktorer fra og med 40 hk, viser nye tal fra bilstatistik.dk mandag morgen.

Dermed er indregistreringerne næsten halveret i forhold til maj for et år siden.

For John Deere blev maj med 15 enheder og en markedsandel på 25 pct. ikke helt så slem. Case IH blandede sig med 13 enheder tæt på samme niveau, mens Fendt og New Holland med ni og otte enheder kommer lige efter.

Etablerede traktormærker som Valtra og Massey Ferguson måtte konstatere nyregistreringer på henholdsvis fire og én landbrugstraktor – Claas bare tre enheder.

For den foreløbige opgørelse over 2020 så har udviklingen været jævnere med totalt 572 landbrugstraktorer, en nedgang på knap ni procent.

Her ligger Case IH efter maj på en foreløbig førsteplads med 106 enheder, næsten lige med Fendt med 105 og John Deere med 100 enheder.   

Den foreløbigt mest indregistrerede model er Case IH’s Puma 240 CVX foran Fendt 724.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.